ZANIMLJIVOSTI

ZANIMLJIVO: Ovo je Hulk najveći pitbul na svijetu

Hulk, za koga se vjeruje da je najveći pitbul na svijetu, ima 17 mjeseci i 80 kilograma, a ovo ime mu upravo zbog toga tako dobro pristaje.

85694_profimedia0222028642-pas-1_630x0Njegovi ponosni vlasnici, Marlon i Lisa Grenan iz Nju Hempšira, kažu da u svog ljubimca imaju stopostotno povjerenje kada ga ostavljaju u društvu sa svojim trogodišnjim sinom Džordanom.

Uprkos široko rasprostranjenim predrasudama koje vladaju za ovu rasu, mali Džordan se sa puno ljubavi igra sa Hulkom, pa čak ga i jaše kao ponija.

85701_profimedia0222101140-pas-3_630x0Iako su pitbulovi i zvanično etiketirani kao „opasna rasa” u Britaniji, gospodin Grenan ističe da su ovi psi vrlo brižni i pitomi, zbog čega su idealni za porodice sa malom djecom.

– Pitovi su vrlo nježni, zbog čega ih nazivaju i „dadiljama” jer se odlično snalaze u društvu djece. Ne mislim da je neodogovorno imati djecu i pitbula kao kućnog ljubimca. To je pas, kao i svaki drugi – ističe gospodin Grenan.

85703_profimedia0222028578-pas-2_630x0Prema njegovim riječima, svaka rasa može biti opasna i ugrožavati ukućane, ukoliko se ne vaspita na pravi način. Ipak, priznaje i da bi Hulk mogao nekoga da ubije, ukoliko bi se našao u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu. I to u roku od par sekundi.

85702_profimedia0222028520-pas-4_630x0Vjerni pas Grenanovih je gotovo tri puta veći od prosječnog američkog pitbul terijera, a kako je još uvijek „samo beba”, postoji mogućnost da će nastaviti da raste.

Svakog dana, Hulk dobija posebno pripremljenje proteinske obroke, obogaćene vitaminima. Samo za ručak, ovaj dobroćudni džin pojede oko dva kilograma govedine.

Marlon Grenan, bivši bokser, otvorio je odgajivačnicu pasa prije deset godina. Danas imju više rasa, nekoliko desetina pitbulova, ali i jednu čivavu.

Pse dresiraju posebno obučeni profesionalci, a Grenan ističe da je posao kojim se bavi njegova porodica veoma važan.

– Živimo u Nju Hempširu gdje je stopa kriminala veoma niska. Ali, dolaze nam klijenti iz Grenade i Afrike gdje konstantno žive u strahu i zbog toga im je potreban dobar pas čuvar – objašnjava Grenan.