MODA

MOLI BER: Od „vanzemaljca“ do svjetski poznatog modela

Best-Molly-Bair-Wallpaper-05 Jedne januarske nedjelje otac je odveo sedamnaestogodišnju Moli Ber na teniske terene u predgrađu Filadelfije da igra tenis sa školskim drugovima. Već te večeri bila je u vozu za Njujork gde je uradila fotografije, a nedjelju dana kasnije u avionu za Pariz gdje je učestvovala na nedelji visoke mode. Njen život sada izgleda tako.

– Veći dio djetinjstva imala sam spojene obrve, nosila naočare i široke majice. Nikada nijesam ni sanjala da će se moje fotografije naći u italijanskom Vogu- kazala je poznata manekenka Moli Ber u intervju za inostrani časopis.

Kada nije na putu Ber boravi u kući u kojoj je odrasla, sa svojim roditeljima. U djetinjstvu, preživela je torturu svojih vršanjaka. Djeca su je nazivala pogrdnim imenima.

– Govorili su mi da sam vanzemaljac, pacov, demon, goblin i gremlin- prisjeća se Moli.

molly-bair-postim.orgIpak to nije bila prepreka da nekoliko godina kasnija zavlada modnim pistama. Njena karijera počinje nakon što je agent modne agencija ,,The Society Management” primijetio u šoping molu.

Za manje od godinu dana, Moli je ponijela modele brendova kao što su Šanel, Aleksandar Vang, Proenza Schouler, Prada i Đanbatisata Vali. Pojavila se i u italijanskom Vogu i W magazinu.

– To što sam dio modne industrije promijenilo je moj pogled na ljepotu. Stvarno vjerujem da ljepota potiče iz jedinstvenosti, kaže Moli.