Porto Novi
ART PREPORUKA

AKTUELNO: Darku Lungulovu uručeno specijalno priznanje u Monte Karlu

,,Spomenik Majklu Džeksonu”, scenariste i reditelja Darka Lungulova, nagrađen je priznanjem ,,Special Mention” (Specijalno priznanje) za najbolji scenario na 12. Festivalu filmske komedije koji je svečano zatvoren u nedjelju u Monte Karlu.

Darko Lungulov dobio je specijalno priznanje za scenario

Darko Lungulov dobio je specijalno priznanje za scenario

– Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji njeguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pri tome ne izgubi emocija. Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanoviča i sa njim ,,dijelio pozornicu” dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film ,,Posljednja bioskopska predstava”, u koji sam se zaljubio još kao 12-godišnjak, jedan je od razloga što se bavim filmom – izjavio je Darko Lungulov.

Piter Bogdanovič i Darko Lungulov

Piter Bogdanovič i Darko Lungulov

Tokom gala ceremonije nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala, Piter Bogdanovič čija je komedija ,,She’s Funny That Way” (Ona je smiješna) svečano otvorila festival van konkurencije.

Na istoj ceremoniji nagrade za životno delo dobile su i legende evropskog filma, između ostalih glumica Ursula Andres i glumci Đankarlo Đanini i Franko Nero.

Žiri festivala filmske komediji u Monte Karlu činili su predsjednik Đovani Veronezi (italijanski režiser), filmski kritičar Li Maršal (Screen International) i francusku reditelj Klod Zidi.

Foto: Desanka Fogel