MODA

MODA: Uz ove savjete i najneudobnije štikle mogu biti udobne

Ne treba objašnjavati kakva je to tanka nit veže žene i štikle. Pa čak i one koje ih ne nose ne mogu da tvrde da ima mnoštvo lijepih štikli, te da noge u njima izgledaju zanosno. Jedina loša strana jeste da vas noge, nakon višesatnog nošenja, jako bole. Ali ako isprobate ove savjete, to uopšte ne mora biti tako.

22653_svpotpetice-shutterstock_62720749

1. Čest razlog neudobnosti štikle je izrazito tanka potpetica koja na peti izaziva bolnu tačku posebno nakon višesatnog održavanja balansa. Takva je naime zahvalna ukoliko u njoj planirate da provedete samo dva sata, a spas za dužu šetnju u štiklama su kockaste “blok” pete. Takvi modeli trenutni su trend što je dodatni razlog da ih uvrstite u svoj ormar.

2. Bezbolan hod omogućava i platforma cipela i to isključivo zbog povišenog gazišta ali i deblje potpetice. Ove su sezone veliki hit upravo retro modeli platformi koji se nose uz haljine i pantalone, pa stoga nema razloga da ih i vi ne prošetate.

3. Model štikle koji prekriva prste sprečiće klizanje stopala prema napred, a samim time i naticanje stopala i stvaranje žuljeva, piše zadovoljna.dnevnik.hr. Takve bolne pojave obično se događaju kada je dizajn prednjeg dijela napravljen od tankih trakica.

4. Preobuti štikle i zameniti ih drugim modelom izvrsno je rešenje ukoliko znate da ćete duži period provesti u njima. Naime greška koju obično radimo u namjeri da odmorimo stopala je izuvanje istog modela, odmor i ponovno obuvanje istog. Na ovaj način stisnuto stopalo se širi, otiče i postaje bolno.

5. Preusmjeravanje težine tiijela na prste jedno je od najvažnijih pravila prilikom hodanja u štiklama. Naime na ovaj način teret tijela inače usmjeren na pete raspodeljuje se na čitavo stopalo.