Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Skijališta u funkciji

Skijališta Kolašin, Savin kuk, Javorovača i Vučje opet su u funkciji, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

skijanjeeeePut do svih ski centara je prohodan. Građani koji namjeravaju da pođu do nekog skijališta treba da imaju u vidu kako temperatura na gotovo svim stazama dostiže i munus jedan stepen, te je poželjno da spreme topliju opremu.

Prava zimska idila može da se osjeti u Kolašinu gdje povremeno i viju pahulje. Svi liftovi rade – baby, Jezerine, dvosjed Ćupovi i šestosjed Vilina voda. Visina snijega u podnožju staze je 70 centimetara. Nešto veći snijeg pokriva skijalište Savin kuk. Visina sniježnog pokrivača je 110 centimetara u podnožju staze.

I skijalište Javorovača je spremno za goste. Svi liftovi su u funkciji, a visina sniježnog pokrivača u podnožju staze je 95 centimetara.

Nešto je manje snijega na Vučju, oko 85 centimetara u podnožju, dok je na vrhu oko 110. Sezona skijanja još nije završena, pa i nikšićki ski centar omogućava posjetiocima da uživaju u ovom zimskom sportu.