Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

AKTUELNO: KCCG zabranio posjete zbog gripa

Građani od danas neće moći da posjećuju bolesnike u Kliničkom centru Crne Gore zbog porasta broja registrovanih slučajeva oboljelih od gripa, bolesti sličnih gripu i respiratornih infekcija. Ovo je saopšteno iz KCCG.

klinicki,grip
Objašnjavaju kako su obustavili posjete zato što su to preporučili Institut za javno zdravlje Crne Gore i Ministarstvo zdravlja. Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14-15 sati.
– Obustava posjeta trajaće do poboljšanja epidemiološke situacije. Apelujemo na građane da poštuju savjete i preporuke ljekara i da u cilju prevencije izbjеgаvаju bliske коntаkte sа оbоljеlim оsоbаmа, rеdоvnо peru ruke i izbjеgаvаju dоdirivаnje оčiјu, nоsа i ustа prljavim rukama-navodi se u saopštenju KCCG.
U Kliničkom se trenutno liječi 18 pacijenata kod kojih je potrvđeno prisustvo virusa gripa, od kojih četiri u Institutu za bolesti djece, tri u Internoj klinici i 11 u Klinici za infektivne bolesti.

Iz KCCG preporučuju da građani rеdоvnо prоvjеtrаvaju prоstоriјe, izbjegavaju boravak u zatvorenim prostorima gdje se nalazi veliki broj ljudi. Kažu kako treba da vodimo računa o ishrani, te da jedemo dosta svježeg voća i povrća, da imamo dovoljno sna i fizičke aktivnosti.