PREPORUKA ZDRAVLJE

ZDRAVLJE: Zeolit mineral života

Zeolit je prirodni silikatni materijal nastao miješanjem vulkanske lave sa podzemnim alkalnim vodama. Postoji oko 106 vrsta, od kojih je prirodnih oko četrdesetak, ali je svakako najkvalitetniji klinoptilolit.

zeolit-2

Najpoznatija nalazišta ovog, po mnogim naučnim istraživanjima, najboljeg čistača prirode od svih vrsta toksina su u Kubi, Kaliforniji, Slovačkoj, Rusiji, a i na našem Balkanu.

Iako je zeolit prvi put 1756. Godine opisao švedski naučnik Aleks Kronstedent, on je velika nepoznanica za ogromnu većinu ljudi na planeti. Ipak sve više dobija na značaju jer se sve više koristi za čišćenje nuklearnih, gradskih i industrijskih voda, proizvodnju visokopročišćenog kiseonika. Godine 1986. nakon katastrofe u Černobilu, iskorišćeno je oko 500.000 tona ovog moćnog minerala, nakon čega je značajno smanjena radioaktivnost…

zee

Kod ljudi, ali samo najbolji zeolit – klinoptilolit se primjenjuje kao suplement već dvadesetak godina jer je jedan od najboljih „čistača“ ljudskog organizma od toksina. On, ali obradjen specijalnom tehnologijom pomaže u liječenju od raznih bolesti. Njegova velika apsorbciona moć upijanja uveliko pomaže da se sve više primjenjuje i po preporuci ljekara u isceljenju organizma. Prvenstveno ga treba koristiti preventivno, da se na vrijeme oslobodimo nataloženog „otpada“. Smatra se da organizam mora godišnje da se izbori sa 17 kilograma slobodnih radikala u čemu je uloga zeolita, po svemu, sudeći sve veća.