MAGAZIN

ŠOU BIZ: Amal je muški san

amal cloneey

Ideali ženske atraktivnosti neprestano se mijenjaju što potvrđuje i posljednja studija o samcima objavljena u Americi. Muškarci sve više sanjaju o jakim, samosvjesnim i pametnim ženama poput Amal Kluni, koje ne trebaju pomoć svojih partnera u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i u rješavanju problema.

Poznata internetska stranica za upoznavanje Match.com napravila je veliku studiju na uzorku od 5.675 samaca u Americi. Čak 87 odsto ispitanih muškaraca priznalo je da bi pristalo na vezu sa ženama koje bolje zarađuju od njih i imaju više obrazovanje.

Sličan uzorak muškaraca (86 odsto) priznalo je da želi samopouzdanu partnerku, dok je većina (90 odsto) rekla da bi izašla sa ženom koja je preduzela prvi korak, odnosno pozvala ih na sastanak.
Novi podaci razbili su iluziju o postojanju stereotipa mačo muškaraca i poniznih žena koje se smatraju slabijim polom.

Većina ženskih ispitanica priznala je da ima sve više slobode u vezama, te da zahtijevaju vrijeme koje žele provesti daleko od svog partnera.

Istraživači ove promjene u društvenom ponašanju nazvali su Klunijevim efektom po uzoru na američkog glumca Džordža Klunija koji je prošle godine oženio advokaticu za ljudska prava Amal Alamudin.