MODA PREPORUKA

IKONE STILA: Elena Perminova

 

Poangystearoom-elena perminovaslije izlaska iz ruskog zatvora, u koji je zapala kao tinejdžerka, ruska manekenka Elena Perminova počela je život moderne princeze i novokrunisane IT djevojke. Ova 27 godišnjakinja udata je za duplo starijeg ruskog milijardera Aleksandra Lebedeva, a vezuje ih gotovo filmska priča.

Lebedev je medijski magnat, bivši službenik KGB, a sada vlasnik Indipendenta i London ivning standarda. Perminova je odrasla u skromnoj porodici koja se u Sibiru bavila uvozom kineske robe i preprodajom na lokalnoj pijaci. Kada je imala 16 godina uhapšena je u noćnom klubu u Novosibirsku zbog posjedovanja droge, nakon čega je pomogla policiji da pravdi privede lokalne dilere. Tako je upoznala Lebedeva, poslanika u Dumi, koji je lobirao za program zaštićenih svjedoka. Budući suprug spasao je osmogodišnje kazne zatvora.

– Tada ništa nijesam znala. Bila sam mlada i „slijepa“. Ali sam imala svog anđela (Lebedeva) koji me spasio – kazala je Perminova.

Elena, koja je uzor u svijetu mode, podsjeća na svoje prve modne uspjehe.

– Kada sam imala devet godina sve djevojčice su za Božić htjele da budu princeze u haljinama, a ja sam izabrala kostim pileta. U odijevanju se mora prepoznati karakter, jer ćete se, u suprotnom, utopiti u masi – navodi Elena. Ona, ipak, dodaje da njen gardarober nije bogat i da više voli da skuplja knjige, nego odjeću. Kaže i da je zadovoljna što Rusi pokazuju sve više smisla za modu.

– Ranije se birala samo brendirana odjeća kako bi se pokazalo bogatstvo, što sada nije slučaj i to je dobro – navodi Elena.

fotos_street_style_paris_fashion_week_879670639_800x12004775356elena-perminova-by-christopher-sturman-for-harpers-bazaar-us-september-2013-4magazin za facebook 271418