MODA PREPORUKA

LAZAR ILIĆ SPREMA NOVU KOLEKCIJU: ,,Sex&City“ na crnogorskim modnim pistama

 

Foto: Nebojša Nišić

Keri, Samanta, Šarlot i Miranda-četiri dame koje su u svijetu filmske umjetnosti u sami vrh vinule seriju Sex&City, ,,prošetaće“ uskoro Crnom Gorom. Upravo je autentičnost ovih likova, njihova urbanost i energičnost, te neskriveni  seksipil inspirisala kreatora Lazara Ilića pri definisanju teme  nove kolekcije. Da je riječ o potpuno drugačijoj kolekciji od svih koje je do sada uradio, potvrdio je Lazar za naš portal.

Foto: Andrija Boljević

– Od kad pamtim za sebe gledam seriju ,,Sex&grad”, kasnije i filmove koji su me godinama toliko fascinirali da sam odlučio da je pravo vrijeme da se upustim u tu modnu priču. Ona je potpuno drugačija od svega što sam radio do sada i definitivno predstavlja jedan moj potpuno novi pristup modi.  Smatram da je, poslije deset godina došlo vrijeme za ovakav izazov i jednu posebnu kolekciju. U mojim dosadašnjim kolekcijama obično nisu dominirale različite boje, nije bilo puno ,,šarenila“, pogotovo ne u jednoj kolekciji… U ovoj novoj kolekciji ljubitelji mode će imati priliku da vide mix raznih dezena, printova, tekstura, boja….Biće tu nosivih i manje nosivih stvari, šarenolikosti i različitosti,  kao što su različiti i akteri serije, odnosno filma-kaže Lazar i dodaje da će ovaj put publici predstaviti i par modela za punije dame.

Foto: Andrija Boljević

Lazar kaže da je već definisana i kampanja koja će pratiti kolekciju i naglašava da je sami koncept snimanja i prezentacije kolekcije nešto što nikada do sad nije urađeno.

Istovremeno s radom na novoj kolekciji, Lazar je osmislio i izradio nove odjevne kombinacije za jednu od najvećih estradnih zvijezda- Cecu Ražnatović. Da je ovaj posao uspješno obavio svjedoče brojni komentari modnih znalaca, ali i natpisi u medijima koji su potvrdili da ova pjevačica ,,nikad bolje nije izgledala“.

 Do saradnje je, prema Lazarovim riječima, došlo spontano, na poziv Cecine stilistkinje.

– Svetanina stilistkinja Elena, koju sam ljetos upoznao, javila se nedavno i pitala me da li bih bio zainteresovan da stilizujem Cecu za snimanje emisije Zvezde Granda. Bio sam veoma srećan i ujedno na to sam gledao kao na izazov jer ona je ipak najveća zvijezda na Balkanu- kaže Lazar.

On najavljuje i novu kolekciju za muškarce, nove komade nakita, ali i saradnju sa  još jednom javnom ličnosti… O ovim najavama, kaže, još je rano detaljnije pričati.

Mn.M.