DRUŠTVO PREPORUKA

,,ZELENA UČIONICA”: CEDIS donirao 3.000 eura SEŠ ,,Mirko Vešović” u Podgorici

Crnogorski elektordistributivni sistem (CEDIS) nastavlja da pruža podršku obrazovano-vaspitnim ustanovama, a ovog puta novčana sredstava u iznosu od 3.000 eura donirana su JU SEŠ „Mirko Vešović“ u Podgorici. Donirana sredstva biće upotrijebljena za relizaciju projekta „Zelena učionica“ i unapređenje uslova za izvođenje teorijske i praktične  nastave.

Direktorica Dijana Vujačić zahvalila je CEDIS-u i zaposlenima u kompaniji što su prepoznali potrebu da podrže srednje stručno obrazovanje koje je veoma značajno za razvoj i napredak crnogorskog društva.

– Raduje nas činjenica da u Crnoj Gori postoje kompanije, kao što je CEDIS, koje prepoznaju značaj srednjeg stručnog obrazovanja koje pruža i naša škola, gdje se stiču znanja, vještine i kompetenicje iz oblasti prava i ekonomije. Ova donacija će nam pomoći da unaprijedimo uslove rada u školi, kako za  učenike, tako i za nastavnike. Uprava škole je u saradnji sa Učeničkim parlamentom pokrenula projekat „Zelene učionice“ koji ćemo realizovati zahvaljujući ovoj donaciji. Jedan dio sredstava uložićemo u poboljšavanje nastavnih sredstava i stvaranje boljih i prikladnijih uslova rada u učionicama i prostorijama namijenjenim za rad i boravak nastavnika – kazala je Vujačić.

Marija Jovović, šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u, kazala je da je kompanija ovom donacijom još jednom potvrdila svoju snažnu društveno-odgovornu orjentaciju i da u oblasti društvene odgovornosti obrazovanje prepoznaje kao nezaobilazan segment koji  treba podržati.

– Svjesni smo da je obrazovanje temeljni dio svih društvenih aktivnosti i zato smo strateški pristupili podršci obrazovnim ustanovama i projektima. Značaj koji prosvjetni radnici imaju u procesu obrazovanja i vaspitanja mladih ljudi motiviše nas da im novčanom podrškom omogućimo stvaranje uslova za kreativniji način prenošenja znanja, ali i razvoj vještina i sposobnosti, posebno kod učenika u okviru srednjeg stručnog obrazovanja. Nadamo se da će učenici uživati u realizaciji projekata ,,Zelene učionice”, a CEDIS će nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu – istakla je Jovović.

Podsjećaju da je CEDIS od osnivanja realizovao niz projekata podrške obrazovnom sistemu. Donirana su znatna, kako se navodi u saopštenju, sredstva Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici, JU OŠ „Njegoš“ u Spužu, JU OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, JPU ,,Zagorka Ivanović” na Cetinju, JU OŠ „Oktoih“  i JU OŠ „Pavle Rovinski“ u Podgorici, JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“ u Nikšiću. Donirano je i deset laptop računara za crnogorske predškolske ustanove, a CEDIS je pokrenuo i prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike „Energija u žici“.

Tri godine zaredom CEDIS-u se dodjeljuju nagrade Unije poslodavaca Crne Gore, kao priznanje za podršku znatnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene, a dobitnik je i nagrade Privredne komore za društveno odgovorno poslovanje za 2019. godinu.