SLAJDER SPORT

PETAR POPOVIĆ U OGLEDALU: Potrebno je da postoji prava i istinska ljubav

Crnogorski košarkaš, talentovani bek Petar Popović današnji je gost Montenegro magazina u rubrici “U ogledalu”.

Popović je rođen na Cetinju, gdje je kao devetogodišnji dječak napravio prve sportske korake u KK Lovćen. Godine 2012. počeo je sa nastupima za prvi tim ovog kluba, da bi dvije godine kasnije potpisao za grčku Nea Kifisiju, a zatim prešao u redove Mega Leksa. Od avgusta 2016. godine, Popović brani boje kluba Budućnost Voli, sa kojim je osvojio brojne titule.

U razgovoru za Montenegro magazin, Popović ističe da u poslu insistira na preciznosti i odgovornosti. Kako dodaje, voli vrijedne ljudi koji obavezama pristupaju na isti način kao on.

Za djetinjstvo ga vezuju lijepe uspomene, a kako se prisjeća, prvi honorar zaradio je kao petnaestogodišnjak dobivši stipendiju od KK Lovćen. Rado se sjeća i putovanja na Island i kao posebno iskustvo ističe prvi susret sa bijelim noćima.

Za ljubav je, smatra Popović, važno da je istinska i prava.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

-Imao sam prelijepo i srećno djetinjstvo, a stvari kojih se uvijek rado sjetim je igranje sa društvom ispred zgrade, vrtić, osnovna škola. Puno lijepih uspomena kojih se rado i često sjetim.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Prvi honorar sam zaradio kao 15-ogodišnjak,to je naravno bila neka simbolična stipendija koju sam dobio u KK Lovćen, gdje sam i napravio prve korake. Ne sjećam se kako sam potrošio prvi honorar, vjerovatno sam par dana živio kao kralj 😂

Na čemu insistirate u poslu?

-Volim preciznost, odgovornost, volim ljude koji su vrijedni… Volim kad vidim da neko pristupa obavezama na sličan način kao i ja.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-“Blago cara Radovana” od Jovana Dučića.

Koje jelo najviše volite?

-Volim sve da jedem, ako već moram da izdvojim nešto, neka to bude domaći raštan.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

-Potrebno je da postoji prava i istinska ljubav. Nakon toga, poštovanje, podrška, razumijevanje, povjerenje…

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-To bi bio Betoven.

Putovanje koje pamtite?

-Pamtim putovanje na Island prije četiri – pet godina, prvi susret sa bijelim noćima, dobro društvo… To je zemlja sa puno prirodnih ljepota.

Pjesma Vašeg života je?

-Ne bih mogao da izdvojim jednu pjesmu. Volim da slušam Perper i sve njihove pjesme.

 

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva