DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: Na većini kupališta voda odličnog kvaliteta

Prema posljednjim analizama Instituta za biologiju mora, morska voda je odličnog kvaliteta na 87,3 odsto kupališta u Crnoj Gori.

Kako dodaju, na 4,5 odsto lokacija voda je bila dobrog, dok je na 8,2 odsto kupališta bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

-Od ukupno 18 lokacija na kojima se radi analiza kvaliteta vode u opštini Ulcinj, na njih 14 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na po dva kupališta voda bila dobrog kvaliteta i zadovoljavajućeg kvaliteta. Kada je u pitanju opština Bar, na svih 15 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta. U Budvi od ukupno 32 lokacije morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 29, na jednom dobrog, dok je na dvije lokacije voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. U opštini Tivat, na šest lokacija morska voda je bila odličnog kvaliteta, na jednoj dobrog, a na dva kupališta zadovoljavajućeg. U Kotoru od ukupno 15 uzorkovanih lokacija, na njih 11 voda je bila odličnog, na jednoj dobrog kvaliteta, dok je na tri bila zadovoljavajućeg kvaliteta. U Herceg Novom, voda se uzorkuje na 21 lokaciji, i u ovom mjerenju svi uzorci su bili odličnog kvaliteta – ističe se u saopštenju.

Rezultati ispitivanja kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com koja je dostupna na crnogorskom i engleskom jeziku.