DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Bulevar Vojvode Stanka Radonjića dobio novo igralište

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić, sa saradnicima, obišla je novo dječije igralište na Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića. Dječije igralište u okviru naselja Tuški put prostire se na oko 500 m² i na njemu su ugrađene ljuljaške, tobogan sa kulom, vrteška, dvije njihalice na opruzi i dvostruka klackalica, a izgrađen je i pješčanik, saopšteno je iz PG Biroa-

– Danas predajemo na upotrebu mališanima ovog dijela grada novo moderno dječije igralište u Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića. Posvećeni smo izgradnji dječijih igrališta unazad dvije godine i u kontinuitetu, u svim djelovima grada, smo stvorili pretpostavke da naši mališani dobiju dječija igrališta, odnosno male parkovske površine – istakla je zamjenica Vujačić.

Ona je naglasila da ovakvi radni zadaci predstavljaju pravo zadovoljstvo i za gradsku upravu i za sve kolege.

– Sigurni smo da stvaranjem ambijenta za ovakav vid rekreacije rasta i razvoja naših najmlađih sugrađana, mi zapravo činimo da naša djeca izrastaju u zdrave i najbolje ljude – naglasila je zamjenica Vujačić.

Zamjenica gradonačelnika je tom prilikom najavila izgradnju sporstkog poligona u neposrednoj blizini igrališta, kao i nove parkovske površine u naseljima Zagorič, Stari aerodrom i Konik.

– S obzirom na to da je ovo jedno novo naselje stvorićemo sve pretpostavke da dobije i sportski poligon posvećen sportistima i rekreativcima. U nekim od sljedećih susreta u planu je da otvorimo uređenu površinu iza zgrade Simpa, u Zagoriču u Piperskoj ulici, kao i dvije multifunkcionalne površine u naseljima Stari aerodrom i Konik – istakla je zamjenica Vujačić.

Prostor je opremljen i parkovskim mobilijarom, sa pet klupa i tri kante za otpatke Posađeno je 19 sadnica drveća, 33 komada puzavica i 30m žive ograde, a kompletna površina pokrivena je sistemom za navodnjavanje.

– Stanari iz Bulevara Vojvove Stanka Radonjića uputili su nam zahtjev da se u tom naselju nađe dječije igralište. S obzirom na to da je u ovom dijelu grada izgrađeno dosta zgrada, utvrdili smo potrebu za izgradnjom novog dječijeg igrališta, a naši inženjeri su isprojektovali i realizovali prije nekoliko dana. Na podlozi od tartana postavljene su sprave, prostor je oplemenjen biljnim materijalom, drvećem, puzavicom i živom ogradom. Ugrađene su klupe i korpe za otpatke, izgrađen je i hidro sistem kako bi se oplemenile zelene površine. Zahvalila bih svojim zaposlenima koji predano rade na uređenje zelenih površina i u otežanim uslovima rada, kao i kolegama iz privrednih drustava Glavnog grada koji su dali doprinos realizaciji ovog projekta – saopštila je direktorica Zelenila Daca Popović.

Direktorica Zelenila Daca Popović apelovala je na građane da se odgovorno odnose prema uređenim zelenim površinama kako bi ih bilo što više u našem gradu.

Agencija za stanovanje ogradila je prostor zbog bezbjednosti djece, dok su Komunalne usluge na tom prostoru ugradile javnu rasvjetu.