ART PREPORUKA

POSVEĆENA DJEDU NA NJEGOV ROĐENDAN: Anna Moor pjesmom ,,Genovia” vodi u djetinjstvo (video)

Nova autorska pjesma Anne Moor ,,Genovia” povratak je u djetinjstvo, suočavanje s gubitkom i utjeha u trenucima kad ostanemo sami, zarobljeni u mislima, navodi se u PR saopštenju ove mlade talentovane muzičarke.

– Genovia je imaginarno mjesto prema kojem putujem kad počnu navirati slike iz mog predivnog djetinjstva obilježenog snažnom figurom osobe koja mi je pomogla da se oslobodim i postanem ono što sam oduvijek htjela. O tom dalekom i veoma osobnom putovanju najbolje govori stih ,,Zato duboko u meni postoji mjesto koje nikad nitko neće pronaći.” – kaže Anna Moor.

Autorka teksta i muzike je Anna Moor, za aranžman, programiranje i produkciju zaslužan je Teo Golub (kids from the sky) dok je mastering radio Marin Hraščanec iz Intek Musica. U pjesmi se pojavljuju i Hrvoje Štefanić na trombonu, te Ivan Grobenski na električnoj gitari.

– Pjesmu posvećujem djedu kojeg više nema, za njegov 77. rođendan, te se nadam da će svi koji su nekoga izgubili pronaći utjehu, ali i sreću, jer oni koje volimo nikad doista ne odlaze – poruka je Anne Moor.

Spot u režiji Dinka Šimca (Beyond Pines) prikazuje isječke iz Anninog djetinjstva, te nas vodi kroz lokacije koje je nekad posjećivala sa svojim djedom. Uz pomoć 3-godišnje Judite koja je glumila malu Annu Moor u kombinaciji sa tehnologijom pomlađivanja te pomoć Miroslava Harambaše koji je utjelovio djeda, spot nas vizuelno vodi kroz topla sjećanja o djetinjstvu. Spot je izrađen u formatu slike 1×1 kako bi svaki kadar imao što manje ,,konteksta” u širini slike i usmjeravao pažnju na detalje, sitnice i trenutke na način na koji ih pamtimo.

Za kostimografiju je zaslužna Marija Izabela Rajić (Clés).

Singl objavljuje Intek Music.

kud duga