MODA SLAJDER

KUĆA MODE I LJEPOTE „ZORAN“: Saloni otvoreni, poštujemo mjere

Kuća mode i ljepote „Zoran“ nakon mjesec i po dana pauze zbog epidemije koronavirusa, danas je počela sa radom.

Prvi radni dan, kako je za Montenegro magazin kazao Zoran Vukčević, vlasnik izazvao je pozitivno raspoloženje zbog vraćanja poslu.

-Prvi radni dan nakon pauze je istovremeno radostan i tužan. Vratili smo se radnim obavezama poslije toliko vremena, i to je ono što nas raduje, ali je istovremeno i tužno jer nema emocije ni u poslu, ni u susretu sa dragim ljudima. Pauza je bila duga, naročito meni koji radim od 14. godine, ovo predstavlja najduži period bez rada u proteklih 46 godina. U vojci sam bio frizer, za vijeme bombardovanja sam radio, tako da mi je ovaj period bez rada teško pao. Naša firma je jedna od rijetkih koja, kao što je bilo naloženo, nije radila, za razliku od “divljih” salona i drugih koji su uprkos zabranama radili – kazao je Vukčević.

On je istakao da sa velikom pažnjom vode računa o poštovanju svih mjera i preporuka Vlade, te da zbog aktuelne situacije rade manjim intezitetom, budući da je organičen broj mušterija koje istovremeno mogu biti u salonu.

– Što se tiče mjera i preporuka, pripremili smo se ranije i uradili i više nego što se zahtijevalo od nas. Mušterije su zadovoljne što će konačno, poslije toliko vremena dobiti frizuru. Uglavnom su popunjeni svi termini, naravno uz poštovanje organičenja broja mušterija koje mogu biti u salonu istovremeno. Takođe se poštuje i distanca, kao i sve ostale mjere – objasnio je Vukčević.

On je dodao da su zbog prekida rada nastupile finansijske poteškoće, te da imaju neizmirene obaveze prema dobavljačima, i dr. troškove koje nijesu još pokriveni, ali da vjeruje da će se uz pomoć subvencija riješiti problemi. Ipak, kako ističe, imaju dovoljno proizvoda za rad, zahvaljujući dobroj saradnji sa dobavljačima.

-Imamo dovoljno proizvoda za rad, naručili smo na vrijeme sve što nam je potrebno od dobavljača, s tim što imamo problem jer nismo u mogućnosti da im platimo, čekamo subvencije, ne bi li izmirili dugove. Situaciju otežava rad u smanjenom intezitetu, radi ukupno oko 55 radnika – kazao je Zoran.

Svi saloni Kuće mode i ljepote “Zoran” otvoreni su za mušterije, osim salona u tržnom centru.
Zaposleni i korisnici usluga salona su u obavezi da nose zaštitnu masku, kao i da poštuju socijalnu distancu.

 

D.Markuš
Foto: B.Šekularac