DRUŠTVO PREPORUKA

MRSS: Medicinska oprema za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Ilustracija

Zaposleni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, kroz svakodnevni rad sa strankama i pružanje pomoći korisnicima usluga nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, te im je dodijeljena zaštitna medicinska oprema, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

-Svjesni činjenice da su upravo oni izloženi opasnosti od ovog virusa, opredijeljena im je pomoć u medicinskoj opremi i to: 470 litara medicinskog alkohola, 3.000 maski, 3.000 rukavica. Ova medicinska oprema opredijeljena je svim centrima za socijalni rad, Zavodu “Komaski most”, Centru ”Ljubović”, Dječjem domu “Mladost”, domovima za stare “Grabovac”, “Bijelo Polje” i “Pljevlja”, kao i licenciranom privatnom Domu za stare “Duga”-  navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, pored ovih ustanova, oprema je dodijeljena i Prihvatilištu za žrtve nasilja u Nikšiću i Sigurnoj ženskoj kući.

-Pristigla medicinska oprema zadovoljiće za sada neophodne potrebe, s tim da će i u narednom periodu snabdijevanje medicinskom opremom zaposlenih u ovim ustanovama biti prioritet, imajući u vidu značaj posla koji obavljaju za zajednicu – ističe se u saopštenju.