DRUŠTVO PREPORUKA

GLAVNI GRAD: Sistem 48 privremeno pretvoren u call centar koji radi 24 časa

Glavni grad, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje da sve relevantne institucije u Podgorici i Crnoj Gori, u domenu svojih nadležnosti, pripreme odgovarajuće planove i sprovedu adekvatne mjere kako bi se suzbilo moguće širenje koronavirusa, iz nedjelje u nedjelju donosi nove mjere iz domena nadležnosti gradske uprave.

U cilju očuvanja javnog zdravlja 13. marta Glavni grad je uspostavio besplatne kanale komunikacije sa svojim građanima, kako bi se dolazak u prostorije Glavnog grada sveo na minimum. Sve neophodne informacije od tog dana građani mogu zatražiti putem posebno otvorenih kanala komunikacije – telefonom na besplatan broj 080/081-081 ili e-mailom na adresu [email protected]. Zapošljeni u sistemu 48, odnosno Birou za komunikaciju i koordinaciju odnosa s građanima, koji se i ranije pokazao kao efikasan servis građana, angažovani su u tri smjene kako bi naši sugrađani blagovremeno dobili sve informacije u ovoj vanrednoj situaciji, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako navode iz Biroa, iako je call centar inicijalno bio uspostavljen za komunikaciju koja se odnosi na službe i preduzeća grada, građani se javljaju sa različitim zahtjevima. Ukoliko se radi o pitanjima koja se odnose na medicinsku struku, operateri ih preusmjeravaju na nadležne zdravstvene institucije, za sve ostalo nastoje da pruže informacije, kako bi naši sugrađani mogli ostati kod svojih kuća, odnosno boravak van njih svesti na minimum.
– Biro ima odličnu saradnju sa volonterima Crvenog krsta i svim ostalim relevantnim institucijama, a do sada smo primili više od 700 poziva i više od 500 e-mailova. Glavni grad stoji svim svojim sugrađanima, u punom kapacitetu, na raspolaganju i intenziviranom radnom angažmanu. Besplatna linija 080/081-081 je otvorena za svu komunikaciju, informacije i pitanja naših građana 24 časa dnevno – saopštio je Nikola Mitrović, šef Biroa.