ART PREPORUKA

UDRUŽENJE LOKALNIH ŠTAMPANIH MEDIJA: Čitaocima na poklon primjerci periodične štampe

Udruženje lokalnih štampanih medija Crne Gore podržalo je preporuke i akciju u borbi protiv koronavirusa „Budi odgovoran ostani doma“.

Kao društveno odgovorni subjekti, pored ostalih, u akciji učestvuju skoro svi članovi Udruženja među kojima i časopis “Komun@”, navodi se u saopštenju.

-Tako je u Beranama u akciji posredstvom volontera NVO „Spona“ već podijeljeno po nekoliko primjeraka od zadnja tri broja štampanih medija “Nove Slobode” iz Berana, “Komune” iz Podgorice, “Novina Sjevera” i “Kolašinskih novosti”, “Mozaika” iz Bijelog Polja, “Novina Nikšića”, “Mojkovačkih novina”, “Glasa Vraneša” za 40 beranskih penzionera sa gradskog područja – rekli su u saopštenju.

Redakcije i uredništvo “Novina Sjevera”, “Kolašinskih novosti”, “Mozaika” iz Bijelog Polja, “Nove Slobode” iz Berana, “Komune” i “Džade glavnog grada” iz Podgorice, “Pljevaljskih novina”, “Novina Nikšića”, “Mojkovačkih novina”, “Glasa Vraneša” odlučile su da iz arhive dostave čitaocima, penzionerima, prosvjetnim radnicima i kulturnim poslenicima, određeni broj primjeraka prethodnih izdanja kako bi, oni koji ostaju kući, a nisu ih imali, dobili primjerke lokalne periodične štampe.

-Kako se radi o štampi koja ne izlazi dnevno koja izlazi periodično i koja obrađuje različite teme, najviše baštinu, crnogorsku tradiciju i običaje, prilika je da se vrijeme ispuni i čitanjem sadržaja koji su tematski u interesovanju lokalnih medija. Podršku lokalnim štampanim medijima pružili su volonteri Crvenog krsta u Kolašinu i Bijelom Polju kao i volonteri NVO „Spona“ i portala Espona u Beranama“, a časopis Komun@ svoje primjerke dostaviće Crvenom krstu Crne Gore koji će svojim kanalima, u skladu sa preporukama, dio primjeraka isporučiti opštinskim organizacijama Crvenog krsta, što će učiniti i ostali lokalni štampani mediji u svojim sredinama – kazali su u saopštenju.

kud duga