MAGAZIN PREPORUKA

HUMANO: Marija Šerifović cio honorar od koncerta daje Anji koja je u požaru izgubila roditelje i brata

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Marija Šerifović (35) daće kompletan honorar od četvrtog koncerta u ,,Sava centru” Anji Stojanović, djevojci koja je u požaru na Novom Beogradu izgubila majku, oca, brata i dva psa.
– Vi koji živite u Beogradu vjerovatno znate za nevolju koja se dogodila na Novom Beogradu i požar u kojem je život izgubilo šest ljudi. Na društvenim mrežama se već 48 sati dijeli informacija vezano za djevojku koja se zove Anja, koja je ostala bez oba roditelja, brata i dva kućna ljubimca. Akcija je u toku, uplaćuje se novac za Anju, pa vas sve molim da uplatite koliko imate. Kad ostanete bez ičega, ta mala pomoć znači. Što se mene lično tiče, znate da je 26. marta trebalo da održim četvrti koncert, koji je u ovom trenutku pomjeren za april. Ako to bude tako, super, a ako budemo u problemu sa svime što nas okružuje – pomjerićemo ga za maj. Htjela sam da kažem da ću svoj kompletan honorar od četvrtog koncerta predati Anji i ovim putem apelujem na sve svoje zaposlene da se odreknu makar dijela honorara od četvrtog koncerta, da jednoj mladoj djevojci koja ima 22 godine pomognemo, da joj život makar bude lakši, jer ne smijem ni da zamislim kakva je to situacija, katastrofa i užas – rekla je Šerifović.
Podsjetimo, požar je izbio 22. marta, u višespratnici u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu. Vatrena stihija je buknula u 4.10 sati na osmom spratu zgrade, u stanu u kojem živi nepokretan čovjek (61) sa majkom, a zatim se proširio sve do desetog. Pored nepokretnog čovjeka, stradali su tročlana porodica i bračni par. Potpuno je izgorjelo osam stanova, a vatrogasci su zatekli stravične scene – ugljenisana tijela i uništene stanove.
– U tragediji je stradao A. S (26) sa roditeljima Z. S (59) i Lj. S (56), dok je ćerka preživjela jer nije bila u kući pošto je otišla kod prijatelja – kaže izvor.
On dodaje da su u jednom od izgorjelih stanova nastradali stanari koji tu iznajmljuju stan.
Izvor: telegraf.rs