DRUŠTVO PREPORUKA

POŽAR KOD LJUBOVIĆA: Gašenje otežavali nepropisno parkirani automobili

Foto: Služba zaštite i spašavanja Podgorice

Službi zaštite i spašavanja Podgorice danas je u 13:49 sati dojavljeno da je došlo do požara na objektu u blizini gradskog groblja Čepurci, u podnožju brda Ljubović. Upućeno je pet ekipa sa 11 spasilaca-vatrogasaca.
– Na licu mjesta zatečen je manji stambeni objekat u potpunosti zahvaćen požarom. Najveći problem prilikom intervenisanja, osim prilaska samom objektu, predstavljala je zaštita okolnih objekata, s obzirom da je plamen od objekta zahvaćenog požarom povremeno dosezao do njih – saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja Podgorice.
Kako dodaju, cjelokupnu akciju gašenja otežao je prilazak uslijed nepropisno parkiranih vozila u blizini gradskog groblja i samog objekta.
– Ovim putem apelujemo na građane da zbog ovakvih i sličnih situacija vode računa gdje parkiraju i ostavljaju svoja vozila. U svakom trenutku nečiji život može zavisiti od nesmetanog prolaska vatrogasnih i vozila drugih ekipa za hitne intervencije kroz prolaz koji je zakrčen nepropisno parkiranim vozilom – poručuju iz SZS Podgorice.
Požar je stavljen pod kontrolom u 14:20 sati.