DRUŠTVO PREPORUKA

CEDIS: Briga o zajednici je zlatni standard

Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS ovu godinu završava nagradom za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji velikih preduzeća u oblasti Briga za zajednicu. Nagradu dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore.

Šefica Službe za korporativne komunikacije Marija Jovović kazala je da je nagradom Unije poslodavaca na najljepši način završena poslovna godina za CEDIS u dijelu doprinosa zajednici u kojoj funkcionišu.

-Veoma smo srećni zbog nagrade. U jakoj konkurenciji uspjeli smo da se izdvojimo i budemo prepoznati u segmentu koji nam je veoma značajan i da dobijemo priznanje UPCG Najbolji za DOP za 2019. u kategoriji Briga za zajednicu. U CEDIS-u smo usvojili društveno odgovorno poslovanje kao zlatni standard, što potvrđuje više od 130 aktivnosti koje smo ralizovali za tri godine od kada CEDIS postoji, a u koje smo uložili više od 425.000 eura. Sa posebnom pažnjom osluškujemo potrebe zajednice i tu smo da podržimo kvalitetne projekte iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, zaštite životne sredine – rekla je Jovović.

Poslovanje preduzeća u savremenim uslovima ne svodi se samo na ostvarivanje dobiti, već kompanije preuzimaju obavezu da svoj rad usmjere na akcije koje će doprinijeti dobrobiti zajednice. Taj koncept postaje imperativ poslovanja koje će sve kompanije prije ili kasnije morati da prihvate ukoliko žele da zadrže svoje mjesto na poslovnoj sceni.

Crnogorski elektrodistributivni sistem od svog nastanka sprovodi aktivnosti na izgradnji dobrih odnosa sa zajednicom. Tako je za tri godine postojanja već prepoznat kao kompanija koja razumije nužnost odgovarajućeg učešća u zajednici kroz aktivnosti u projektima iz oblasti društvene odgovornosti.

-CEDIS je dao svoj doprinos i ove godine kroz realilzaciju oko 60 aktivnosti, u šta je uloženo više od 180.000 eura. Činjenica da se društveno odgovorno poslovanje u CEDIS-u tretira kao investicija, a ne kao trošak omogućilo je i ove godine podršku zajednici, organizacijama, sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, savezima i pojedincima u oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta, zaštite životne sredine, socijalne i dječije zaštite. Posebno bih istakla organizovanje takmičenja Energija u žici koje smo, u saradnji sa Udruženjem nastavnika elektrotehnike Crne Gore, organizovali za učenike drugih i trećih razreda srednjih stručnih škola. Izuzetno smo ponosni na činjnicu da je takmičenje ove godine dobilo status državnog, što je i bio naš dugoročni cilj kada smo počeli sa realizacijom projekta. Ispostavilo se da radimo pravu stvar i uspjeli smo nakon godinu dana da ostvarimo zacrtano a to je, kao što rekoh, status državnog takmičenja – kazala je ona.

Ona je takođe napomenula da CEDIS tradicionalno pruža podršku Kliničkom centru Crne Gore, ali su ove godine imali i veoma dobru i uspješnu saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi.

-Društveno odgovorno poslovanje je sastavni dio naše korporativne politike i poslovne strategije, a da radimo prave stvari potvrđuju, osim ovogodišnje nagrade, i priznanja koja smo dobili od Unije poslodavaca za 2017. godinu u kategoriji Briga o zajednici i 2018. godine u kategoriji Briga o zaposlenima. Postizanju ovako dobrih rezultate doprinose svakako i jasno postavljeni ciljevi, vizija i timski duh. I u narednom periodu nastavićemo da pružamo podršku zajednici i na taj način doprinosimo razvoju društva. Ovo su nagrade za sve zaposlene CEDIS-a i motiv više za buduće aktivnosti u oblastima društveno odgovornog poslovanja – zaključila je Jovović.

I u narednoj godini Crnogorski elektrodistributivni sistem biće aktivan učesnik u razvoju zajednice kroz projekte iz oblasti društvene odgovornosti. Nastaviće da pruža podršku subjektima koji se bave obrazovanjem, zdravstvom, naukom, kulturom, sportom i zastitom životne sredine.

Podržali kulturu, sport, zaštitu životne sredine

Pored ovoga, ove godine su se nizali projekti iz oblasti kulture gdje smo podržali realizaciju 14 aktivnosti, a posebno su ponosni na saradnju sa Crnogorskim narodnim pozorištem i Gradskim pozorištem iz Podgorice, kažu iz CEDIS-a.

-Vrijedi napomenuti da smo podržali organizovanje prvog Festivala stand-up komedije Opuč, Batar Arta… Nizali su se i projekti iz oblasti sporta, a posebno smo ponosni na podršku Vaterpolo i plivačkom savezu, potom Rukometnom, Šahovskom i Streljačkom savezu. Neizbježno je navesti i da su nas svojim postignućima na međunardnim takmičenjima obradovali i karatisti iz kluba Omladinac. Svjesni značaja zaštite životne sredine, ove godine smo sa najviše sadnica podržali projekat Moje drvo – zaključuju iz CEDIS-a.

 

Izvor: Dnevne novine