PREPORUKA SPORT

LŠ: U osmini finala su Napoli, Liverpul, Barselona, Lajpcig, Čelsi, Valensija…

Foto: Craig Mercer/MB Media/Getty Images

Počelo je šesto, posljednje kolo Lige šampiona.
Prvi meč donio je i prvi het-trik. Na stadionu ,,San Paolo” u Napulju bilo je 4:0 za Napoli protiv Genka. Golove su postigli Milik (3, 26, 38 (penal)) i Mertens (penal, 75). Ovim je ovjeren plasman Napolija u osminu finala.
U drugom duelu, Liverpul je na gostujućem terenu, ,,Red Bul Areni” u Salcburgu, slavio 2:0 protiv Salcburga. Golove su postigli Keita u 57. i Salah u 58. minutu. Liverpul se ovom pobjedom plasirao u osminu finala.
Ajaks je na svojoj ,,Johan Krojf Areni” u Amsterdamu poražen od Valensije 1:0. Gol je postigao Rodrigo u 24. minutu. Valensija je u osmini finala.
Benfika je na svom ,,Estadio da Lus” u Lisabonu pobijedila Zenit 3:0. Golove su postigli Červi u 47, Pici, iz penala, u 58, dok je Azmun u 79. minutu upisao autogol.
Borusija Dortmund je na svom ,,Signal Iduna Parku” u Dortmundu pobijedila Slaviju Prag 2:1. Golove su postigli Sančo u desetom minutu i Brandt u 61. za Borusiju, a Souček u 43. za Slaviju. Borusija Dortmund je u osmini finala.
Čelsi je na svom ,,Stemford bridžu” u Londonu pobijedio Lil 2:1. Golove su postigli Ejbraham u 19. i Aspilikveta u 35. za Čelsi, a Remi, u 78. minutu, za Lil. Čelsi je u osmini finala.
Inter je na svom ,,Đuzepe Meaci” u Milanu poražen od Barselone 2:1. Golove su postigli Lukaku u 44. za Inter, a Peres u 23. i Fati u 87. minutu za Barselonu. Barselona je u osmini finala.
Lion je na svom ,,Park Olimpik Lionu” remizirao sa Lajpcigom 2:2. Golove su postigli Auar u 50. i Depaj u 82. za Lion, a Forsberg u devetom minutu, iz penala i Verner, u 33, iz penala, za Lajpcig. Lajpcig i Lion su u osmini finala.
B.R.