DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprez zbog mokrih i klizavih puteva

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima uz smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac – Đurđevića Tara i dalje obustavljen.

Saobraćaj na tom putu u prekidu je od srijede zbog odrona u mjestu Sokolovina.

Kako su naveli, magla ponegdje smanjuje vidljivost, a učestali su sitniji odroni na putevima duž klisura i usjeka.

Do 6. decembra, zbog izgradnje zidova (W12 i W15 K1) u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica, biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila.

Saobraćaj na putu Trubjela – Vilusi biće obustavljen od devet do 12 i od 14 do 16 sati zbog rekonstrukcije saobraćajnice. Van ovih termina saobraćaće se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, na dionici Međuvršje – Ivanova korita, saobraćaj biće obustavljen od devet do 11 i od 15 do 17 sati i promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu Berane – Petnjica, u mjestu Budimlja – Groc, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 14 sati zbog asfaltiranja.

Na regionalnom putu Pljevlja – Metaljka saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati zbog rekonstrukcije saobraćajnice.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovo – Rogami, na dionici Rogami–Spuž saobraća se u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj na putu Plužine – Šćepan polje, na lokalitetu brane hidroelektrane Piva, zbog radova je od sedam do 18 sati promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog izgradnje zidova na regionalnom putu Berane-Kolašin, u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Barski most- Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave ne duže od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije puta Dinoša – Cijevna promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a biće potpuno obustavljen od 12 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.

Zbog izgradnje pješačkog mosta preko magistralnog puta M-2, u mjestu Mojkovac, saobraćaj će biti obustavljen od sedam do 17 sati i usmjeren na lokalne saobraćajnice.