ART PREPORUKA

EXIT 2.0: Proslava 20. rođendana od 9. do 12. jula

Nakon ovogodišnjeg, po brojnim parametrima i najuspješnijeg izdanja do sada, Exit festival iduće godine, od 9. do 12. jula proslaviće jubilarni, 20. rođendan.

-Petrovaradinska tvrđava narednog jula biće u centru pažnje svjetske muzičke javnosti, na kojoj će se na više od 40 bina i zona okupiti neki od najznačajnijih muzičkih zvijezda današnjice, ali i nekoliko odabranih Exit izvođača iz prethodne dvije decenije, čiji su nastupi zauvijek postali nerazdvojan dio istorije festivala – kažu organizatori u saopštenju.

Pod simboličnim sloganom Exit 2.0, festival označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog djelovanja.

-Cio Exit tim, kao i brojni naši prijatelji i saradnici, riješen je da nadmaši čak i prethodne rekordne godine za nama, kako bi upravo iduća donijela do sada najbolje izdanje i jedan novi Exit, spreman za narednih dvadeset godina – izjavio je ovim povodom Dušan Kovačević, osnivač festivala.


Predstojeće festivalsko izdanje, kao i prateća kampanja, slaviće jedinstvo naizgled sasvim različitih fanova Exita, od pankera i metalaca do repera i rejvera, preko publike iz svih krajeva regiona, pa sve do onih koji prelaze i cijele okeane da bi stigli u Novi Sad i tako potvrdili zašto je popularni britanski časopis DJ Mag rekao da je EXIT “više od festivala i više od brenda, jedan pokret i kultura za sebe”.

Uz objavu datuma, zakazan je i start prodaje ulaznica za petak, 22. novembar, tačno u podne, kada će ograničen broj ulaznica biti dostupan po poklon cijeni od 59 eura što je ušteda od čak 55 odsto u odnosu na njihov finalni iznos.

-Prve ulaznice se svake godine rasprodaju za svega par sati, a njihova sljedeća cijena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontigent. Ulaznice će se prodavati putem sajta www.exitfest.org – kažu u saopštenju.

Prvi izvođači za Exit, ali i za ostale festivale u organizaciji Exit tima, kao što su Sea Star u Umagu u Hrvatskoj, Revolution u Temišvaru u Rumuniji i Sea Dance u Budvi u Crnoj Gori, biće objavljeni uskoro.

-Svi ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svjetske muzičke scene u kombinaciji sa provjerenim imenima, uz izuzetno veliku raznolikost muzičkih žanrova, po čemu je Exit čuven na svjetskoj festivalskoj sceni – poručuju u saopštenju.

kud duga