PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Mesi ispisao istoriju

Lionel Mesi (Foto: Getty images)

Treće kolo Lige šampiona završeno je večeras.
U prvom meču Čelsi je pobijedio Ajaks 1:0 na gostujućem terenu, ,,Johan Krojf areni” u Amsterdamu. Gol je postigao Batšuaji u 86. minutu.
U drugom duelu Lajpcig je slavio 2:1 na svom terenu ,,Red bul areni” u Lajpcigu protiv Zenita. Golove za Lajpcig su postigli Laimer u 49. i Sabicer u 59, a za Zenit Rakicki u 25. minutu.
U trećoj utakmici Benfika je pobijedila Lion 2:1 na svom terenu ,,Estadio da Lusu”. Golove za Benfiku su dali Silva u četvrtom minutu i Pici u 86, a za Lion Depej u 70.
U četvrtom meču Liverpul je slavio protiv Genka 4:1 na gostujućem terenu ,,Luminus areni” u Genku. Golove za Liverpul su postigli Oksleid-Čemberlen u drugom i 57. minutu, Mane u 77. i Salah u 87, a za Genk Odej u 88.
U petom duelu Inter je, na svom terenu ,,Đuzepe Meaca”, pobijedio Borusiju Dortmund 2:0, a pogotke su postigli Martinez u 22. minutu i Kandreva u 89.
U šestoj utakmici Lil je na svom terenu ,,Pjer Moroj” remizirao sa Valensijom 1:1. Gol za Valensiju postigao je Gameiro u 63. minutu, a za Lil Ikon u 95.
U sedmom meču Salcburg je poražen od Napolija 3:2 na svom terenu ,,Red bul areni” u Salcburgu. Golove za Salcburg je postigao Haland, u 40, iz penala i 72. minutu, a za Napoli Mertens u 17. i 64. minutu i Insinje u 73.
U zadnjem, osmom, duelu Barselona je na gostujućem terenu ,,Sinobo stadionu” u Pragu, pobijedila je Slaviju 1:2. Gol za Slaviju postigao je Boril u 50, a za Barselonu Mesi u trećem minutu i Olajinka (autogol) u 57. Mesi je ispisao istoriju, postavši prvi igrač u Ligi šampiona koji je postizao golove u 15 uzastopnih sezona tog takmičenja. Takođe, Mesi se izjednačio na tabeli rekorda sa Kristijanom Ronaldom i Raulom u kategoriji najviše različitih timova kojima je dao gol u Ligi šampiona – 33.


B.R.