MODA PREPORUKA

ZATVORENA VANKUVERSKA NEDJELJA MODE: Od gotskih do eklektičnih dezena

Foto: imaxtree.com

Revije u nedjelju veče bile su ispunjene dozom misterije, a prelijepi gotski i eklektični dezeni pomogli da se završno veče zaokruži jakom selekcijom talenata. Od promjenjivih paleta boja do izrade koja se izdvajala, kolekcije za sezonu proljeće-ljeto 2020 neće biti brzo zaboravljene.
Evan Klejton otvorio je završno veče Vankuverske nedjelje mode najnovijom kolekcijom ,,VILLAIN!”, koja istražuje njegovo unutrašnje ,,ludilo”. Ako je revija išta dokazala, to je da niko ne radi ,,kamp” (modni stil koji prikazuje ironične vrijednosti, od estetike, umjetnosti do politički vođenih komada) kao Evan Klejton.

This slideshow requires JavaScript.

,,Babe & Qiqi” debitovao je na Vankuverskoj nedjelji mode sa kolekcijom ,,Love Me Love My Cat”. Bile su to buntovničke, seksepilne i šik kreacije fleksibilnih tkanina.

This slideshow requires JavaScript.

Mlada dizajnerka iz Flinta (Mičigen, SAD) Šaj Oliver prikazala je prelijepu kolekciju večernjih haljina. Seksepilna i odvažna, kolekcija Oliver nije za stidljive osobe.

This slideshow requires JavaScript.

Brend ,,Skeleton Key Couture”, specijalizovan za ručno rađene večernje haljine i korsete, kolekcijom ,,Obsidian” predstavio je jedinstvene, ekstravagante kreacije za svaku priliku. Dizajnerka brenda Džesika Šolc inspiraciju je pronašla u procesu brzog hlađenja vulkanskog stakla.

This slideshow requires JavaScript.

Publika je utonula u ,,NON by Seyoung Shin” kolekciju ,,Sleepless World”, inspirisanoj dizajnerkinim iskustvom nemira u današnjem užurbanom društvu. ,,NON by Seyoung Shin” donijela je trenutak mira i utjehe usred svijeta ,,sagorijevanja” i nemira.

This slideshow requires JavaScript.

,,Deodar” je predstavio kolekciju ,,Snow” sa pozadinom živopisnih planina prekivenih snijegom. Pista je podsjećala na posjetu najelegantnijoj zimskoj kolibi na svijetu.

This slideshow requires JavaScript.

Brend iz Vankuvera ,,byLJStudio” prikazao je etičku i održivu kolekciju ,,HOLLYMOOD”, inspirisanu istorijom najistaknutije godine 20. vijeka, 1969. Kolekcija je komentar na pad pop kulture i fokus na uspjehe tog doba.

This slideshow requires JavaScript.

Publika je bila počašćena divnim tropskim voćnim ljetnjim dezenima brenda ,,FAUN” koji je kreirala dizajnerka iz Kalgarija Marisa P. Klark. Inspiracija je bilo putovanje Klark u rodno mjesto njene majke Vijetnam, ali i poslužila kao oda ljudskom stanju i tome kako je, poput putnika, svako biće kolekcionar stvari, misli i iskustava.

This slideshow requires JavaScript.

Marronnier College of Fashion Design (Marionije koledž modnog dizajna) iz Osake predstavio se kolekcijom studentkinje Kazuki Juri za proljeće-ljeto 2020. Pametno korišćenje materijala poslužilo je kao podsjetnik da stara odjeća nije smeće, već prilika da se bude kreativan, jer cijela kolekcija Juri sastoji se od dekonstruisanih i preuređenih odijela.

This slideshow requires JavaScript.

Njemačka dizajnerka Maj-Brit Kreft predstavila je kolekciju ,,Wanderlust” sa 46 kreacija. Ova muška kolekcija šalje izazov pred nosioce da se oslobode monotonije svakodnevnog života i iskoriste emocije kao sredstvo za stvaranje jedinstvenog stila.

This slideshow requires JavaScript.

,,D’ezir” je modna linija koju je kreirala Dezire Rajli, a koju od 2018. godine stvara sa Džošuom Dejvisom. Inspiracija je potekla od njihovog ličnog stila, što je učinilo kolekciju za proljeće-ljeto 2020 jedinstvenom.

This slideshow requires JavaScript.

,,Where the Wild Things Are”, kolekcija brenda ,,PAINTERS” je poziv na akciju da se prihvati nečiji identitet. Ova kolekcija je inspirativno vizuelno remek-djelo koje služi kao izazov konceptualizaciji tradicionalne forme kreacija za dame.

This slideshow requires JavaScript.

Zatvorivši Vankuversku nedjelju mode, za sezonu proljeće-ljeto 2020, kolekcija brenda ,,Haus of Zuk” umnogome je bila inspirisana transeksualcima, kostimima i video-igricama. Oduševio je publiku dizajnom koji je kršio status kvo kreacija za muškarce.

This slideshow requires JavaScript.

O Vankuverskoj nedjelji mode
Vankuverska nedjelja mode jedan je od modnih događaja koji se najbrže razvijaju u svijetu mode i jedini te vrste koji se neprekidno trudi da okupi i prikaže kolekcije međunarodno nagrađivanih dizajnera iz 25 svjetskih modnih centara. Već 33 sezone Vankuverska nedjelja mode slavi multikulturalnost i mlade dizajnere. Kroz međunarodnu medijsku pokrivenost i povezanost sa kupcima, Vankuverska nedjelja mode obezbjeđuje promociju dizajnerima na putu ka uspjehu.
Više informacija na www.vanfashionweek.com.
Podsjećamo, MNE magazin je jedini medijski partner Vankuverske nedjelje mode za Jugoistočnu Evropu.
Instagram: @vanfashionweek
Twitter: @vanfashionweek
Facebook: Vancouver Fashion Week