MODA SLAJDER

ZATVOREN GP CONTOUR FASHION CONNECTION: Kolekcije predstavili Nataša Pejović, Anja Radulović, Sofija Milošević i ,,Mona”

Dvadeset četvrto izdanje manifestacije ,,GP Contour Fashion Connection”, u organizaciji agencije ,,Mondaine models”, završeno je sinoć u Podgorici.
Kristalna sala hotela ,,Hilton” bila je mala da bi primila sve poklonike mode, pa je dio posjetilaca ostao da stoji.
Kao i prve večeri, i ovo je otvorila Adea Dervišaga s podignutom rukom u znak pobjede i slala poljupce, uz široki osmijeh. Posjetioci su, kao i sinoć, bili humani, pa su poslali SMS sa ukucanim 12 na broj 14543 za liječenje Dervišage, koja boluje od cerebralne paralize. 
,,Davines Fashion Day” otvorila je Nataša Pejović kolekcijom za jesen/zimu 2019/2020.  Prikazano je 18 modela. Preovladavale su haljine, asimetrične, simetrične, uz tijelo, široke, duge i kratke. Haljine, kombinezoni, tunike, pantalone, blejzeri bili su puni ručnog rada, veza, perli, pliša, svile i tila. Nizale su se boje, od crne, braon, zelene, bordo do bijele… Na kraju je, pri izlasku Pejović, uslijedio aplauz.

This slideshow requires JavaScript.

Anja Radulović debitovala je kolekcijom ,,Blooming winter”. Akademska slikarka, Radulović je prikazala kolekciju od 16 modela za romantične i hrabre dame, većinom cvjetnih dezena, sa puno karnera, ali i zvonastim rukavima, visokim strukom i A-krojem. Haljine u ljubičastoj, crnoj, pastelnim, rozoj, boji lavande, lila, ciklami, bordo ukomponovane su sa bijelim čizmama. Pored haljina, tu su bile rolke, pantalone, majice i suknje. Od materijala korišćen je ručno rađeni vez, brokat, saten, vještačka koža, vuna, skub i pamuk. Aplauz i cvijeće obilježili su kraj ove revije.

This slideshow requires JavaScript.

Srpski top model Sofija Milošević, takođe, je debitovala sa brendom ,,Sofi Milo”. Prikazana je kolekcija haljina. Kratke haljine, asimetrične, bez bretela, sa velikim izrezom smjenjivali su se sa zatvorenim haljinama, a namijenila ih je samouvjerenim damama koje na ovaj način žele da istaknu seksepil. Pastelne boje preovladavale su ovom kolekcijom od 16 modela, uz boje kristala, dragog kamenja i leda. Sofija Milošević je zatvorila reviju u svojoj kreaciji, pozlaćenoj uskoj kratkoj haljini.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon pauze, modna kuća ,,Mona” predstavila je muško-žensku kolekciju torbi i odjevnih predmeta za jesen/zimu 2019/2020, koju su potpisale Ana Pavlović, Kristina Gajić, Ana Tara Radonjić i Marina Korać.
Ovim je zatvoreno 24. izdanje ,,GP Contour Fashion Connection-a”.
– Prezadovoljna sam. Mislim da je sve bilo na visokom nivou, od organizacije, scenografije do predivnih kolekcija. Ono što je isto tako bilo interesantno jeste da smo u toku večeri imali smjenu velikog broja zvanica, tako da je ovoga puta ,,Fashion Connection” uživo imalo priliku da vidi oko 1.300 ljudi- kazala je na kraju manifestacije jedna od organizatorki Jasna Božović za MNE magazin.

Pitali smo je i kakve su želje za jubilarno, 25. izdanje ,,Fashion Connectiona”.
– Ovaj događaj je imao veoma lijep smisao. Konektovali smo humanost i modu, što mislim da je bio pun pogodak. Veoma je bila lijepa saradnja sa organizacijom ,,Budi human” i nadam se da će se, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti. Mi kao organizatori ćemo pokušati da svakom narednom događaju damo određenu lijepu humanitarnu notu, jer mislim da su zaista prilika da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije – istakla je Božović za MNE magazin.
Večeras je predstavljen novi ,,Boss Scent” za dame i muškarce.
Za frizure je bio zadužen tim Zorana Vukčevića, a korišćeni su proizvodi marke ,,Davines”. Šminku je radila Ljubica Vukčević. Oficijalni fotograf bio je Đorđe Cmljanić. Scenografiju je potpisala ,,Takt produkcija”.
B.R.
Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)