PREPORUKA SPORT

COK: Potpredsjednici Bojana Popović i Boro Mračević

Rukometašica Bojana Popović i dugogodišnji funkcioner Vaterpolo plivačkog saveza Boro Mračević novi su potpredsjednici Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), odlučeno je na Skupštini te asocijacije.

Novi članovi Upravnog odbora su Radmila Petrović, Dejan Bajić i Rajko Kosić.

Oni su zamijenili Zoricu Kovačević, Andriju Popovića i Vesnu Medenicu koji, zbog odredbi Zakona o sportu, nisu više mogli da obavljaju tu funkciju.

Milivoje Raović i Ratko Dedić novi su članovi Nadzornog odbora. Oni su zamijenili Dejana Bajića i Mladena Rabrenovića.

Arbitražna komisija radiće u sastavu Petar Kapisoda, Vanja Mugoša, Vesna Medenica, Ivica Todorović, Radomir Nastić, Ljubiša Mišković, Rajo Miinić, Vesna Radonjić, Zorica Kovačević, Andrija Popović i Majda Mehmedović.

Usvojeni su i prečišćen tekst Statuta COK, finansijski izvještaj za 2018. sa izvještajma Nadzornog odbora i Nezavisnog revizora, finansijski plan za 2019. godinu i Izvještaj o održanim Igrama malih zemalja Evrope, koje su ocijenjene kao izuzetno uspješne.

Predsjednik Dušan Simonović rekao je su dobili komplimente za ,,fantastičnu organizaciju i ambijent koji su napravili gradovi domaćini”.
– Igre su koštale oko 2,2 miliona eura. Ostao je dio duga, nadam se da ćemo uz pomoć Vlade ili kreditom to vratiti – kazao je Simonović.

Sjednici je prisustvovao 41 delegat, od ukupno 54 koliko broji Skupština.