PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Budućnost na startu Lige šampiona dočekuje Brest u ,,Morači”

Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti novu sezonu Lige šampiona otvoriće duelom protiv francuskog Bresta, 5. oktobra u Podgorici, objavljeno je na zvaničnom sajtu Evropske rukometne federacije.
Evropska rukometna federacija objavila je danas raspored i satnicu mečeva grupne faze elitnog takmičenja.
Budućnost će u drugom kolu gostovati njemačkom Bitighajmu, 13. oktobra, a šest dana kasnije zakljućiće prvi dio grupne faze, duelom protiv Ramniku Valčee u Sportskom centru ,,Morača”.
Rumunskom timu, izabranice Dragana Adžića gostuju 1. novembra, potom slijedi duel protiv Bresta u Francuskoj, a u posljednjem meču u ovoj godini, rival će biti Bitighajm.
Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirana tima iz grupe.
Četvrta pobjeda u pripremnim mečevima
Rukometašice Budućnosti seriju pripremnih mečeva u Podgorici završile su sa maksimalnim učinkom. izabranice Dragana Adžića u Sportskom centru ‘,,Morača” savladale su ruski Astrahan 29:24 (15:9) i na najbolji način zaokružile mini ciklus u kojem su u šest dana odigrale četiri prijateljska duela.
,,Plave” su prethodno ostvarile pobjede protiv timova koji će biti rivali i u grupnoj fazi Lige šampiona – savladale su francuski Brest (31:23), te dva puta rumunsku Ramniku Valčeu (33:27 i 28:18).
U duelu protiv Astrahana, trener Dragan Adžić nije mogao da računa na golmanku Emili Sando, te krilo Majdu Mehmedović, ali pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.
Nove provjere u pripremnom periodu, naše šampionke imaće od petka do nedjelje u Brestu, gdje će rivali biti francuski Mec, rumunski CSM Bukurešt i mađarski Đer.
Izvor: RTCG