DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO NAUKE: Poziv za učešće na sveruski naučni festival “NAUKA 0+”

Ministarstvo nauke Crne Gore pozvalo je crnogorske učenike, studente, predavače i naučnike da učestvuju na konkursima u okviru Festivala nauke „NAUKA 0+“ 2019.

Naučni festival „NAUKA 0+“ je namijenjem najširoj publici. Glavna ideja je popularizovanje nauke u društvu – privlačenje pažnje na aktivnosti naučnika i nastavnika, povećanje zainteresovanosti za naučna istraživanja i dostignuća, uključivanje mladih u naučne tokove kao i razvijanje naučne kreativnosti među đacima i studentima.

Riječ je o dva konkursa koja omogućavaju prepoznavanje talentovanih mladih ljudi koji će se moći iskazati u nauci i umjetnosti.
Međunarodni konkurs naučnih i tehničkih radova srednjoškolaca „Science of the Future“, sa rokom za prijavu 13. septembar, a  više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu naći na http://ub.festivalnauki.ru
Drugi projekat je Međunarodni konkurs za naučne emisije „Science is magic“, na koji se kandidati mogu prijaviti do drugog septembra, a više informacija o ovom konkursu na http://science-is-magic.festivanauki.ru.

Ovogodišnji Festival je posvećen i proslavi Međunarodne godine Periodnog sistema elemenata.

Najpopularniji naučni projekat u oblasti nauke i tehnologije, sveruski naučni festival „NAUKA 0+“ , u organizaciji Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Ruske federacije uz podršku Ministarstva obrazovanja, Moskovskog državnog univerziteta „Lomonosov“, Uprave grada Moskve i Ruske akademije nauka, nastavlja sa besplatnim međunarodnim konkursima usmjerenim na razvoj nezavisnih kreativnih i istraživačkih aktivnosti mladih.