MODA MODA_IZDVOJENO

MAJKL SINKO ZA MNE MAGAZIN: Kreator ste ako uspijete da svoju strast prenesete u svoje srce

Filipinski dizajner, koji živi i radi u Dubaiju i koji je proglašen nedavno modnom ikonom tog grada, Majkl Sinko priredio je sinoć spektakularnu reviju  i tako učinio da završnica drugog izdanja IFF Porto Montenegro 2019 ostane u pamćenju svih koji su bili sinoć u ,,Synchru”.

Nakon revije sumirao je utiske za naš portal.
 – Presrećan sam što se ljudima dopao moj rad. Prije revije, bio sam veoma uznemiren i tužan, ali sada je sve dobro i mnogo sam srećan. Ljudi Porto Montenegra su izuzetni, predivni su. Mjesto je prelijepo  – rekao je Sinko.

Dodao je da je inspiracija za prikazanu kolekciju bila Rusija.
– Inspirisan sam prelijepom kulturom Rusije, carom i caricama i ruskim baletom – istakao je Sinko.
Žena za koju bi volio da nosi kreacije iz ove njegove kolekcije jeste veoma prefinjena i vrlo stilizovana.
– Naravno, moraju da imaju puno novca da potroše. Žene vole novac, one su moje najveće muze. Šalim se – kazao je Sinko, kroz smijeh.
Kada je već pomenuo muze, pitamo ga što je to u Odri Hepbern, Džoan Kraford, Mariji Kalas, Grejs Keli i Marlen Ditrih što ih, na neki način, čini njegovim muzama.
– To su žene kojima se zaista divim. Veoma su otmene, elegantne, a u isto vrijeme vrlo samouvjerene i veoma stilizovane na svoj način – ističe Sinko.
Na pitanje koliko su Filipini uticali na njegov dizajnerski put, kaže:

– Mislim da, ako ste dizajner, gdje god bili rođeni gdje god odrastali, bićete kreator ako samo svoju strast prenesete u svoje srce!
B.R.
Foto: B. Šekularac