DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: U Parizu održana poslovna radionica “Crna Gora – više od ljetnje destinacije”

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Francuske, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u srijedu 12. juna, u Parizu je održana poslovna radionica za francuske turoperatore, kao i pres konferencija, “Crna Gora – više od ljetnje destinacije”.

Na konferenciji za francuske medije obratili su se predstavnici Ambasade Crne Gore u Parizu i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koji su predstavili ovogodišnju turističku ponudu.

-Imajući u vidu rastuće interesovanje sa ovog tržišta, s obzirom na to da tokom prva četiri mjeseca bilježimo dvocifrene stope rasta, predstavljena je aktuelna turistička ponuda Crne Gore, s akcentom na ponudi u periodu van glavne turističke sezone, kao što su raznovrstan program kulturno zabavnih manifestacija i brojne mogućnosti aktivnog odmora u prirodi u crnogorskim nacionalnim parkovima. Takođe, posebna pažnja posvećena je i predstavljanju gastro ponude Crne Gore i tradicionalne kuhinje. Pres konferencija bila je prilika i za promociju Michelinovog turističkog vodiča o Crnoj Gori, na francuskom jeziku, kazali su iz NTO.

Pored prezentacije, organizovana je i poslovna radionica (workshop) za predstavnike turističke privrede, tokom koje su održani B2B sastanci sa francuskim turoperatorima i agencijama u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska francuskih turista. Poslovna radionica okupila je predstavnike preko 30 najznačajnijih francuskih turoperatora i turističkih agencija, među kojima većinu onih koji do sada u svojim katalozima nisu imali Crnu Goru, pa se očekuje da će radionica rezultirati novim ugovorima, a time i većim brojem turista sa ovog tržišta.

U poslovnoj radionici učestvovali su predstavnici nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, Nacionalnih parkova Crne Gore, Lokalne turističke organizacije Herceg Novi, hotelske grupe Montenegro Stars, hotela, Regent Porto Montenegro i turističkih agencija Luminalis i MTO travel.