ART PREPORUKA

VIDEO: Grupa ,,Belau” objavila spot za pjesmu ,,Essence” sa Sofi Barker

Mađarski elektronski dvojac ,,Belau” objavio je spot za pjesmu ,,Essence”. Gostujući vokal je Sofi Barker. Muziku za ovu numeru napisao je Peter Kedveš, a tekst Krištijan Buzas. Režiser spota, snimanog u Švedskoj i Mađarskoj ove godine, je Peter Šabo.
– Kroz pjesmu smo pokušavali da uhvatimo individualne prekretnice postojanja – od izolacije do slobode, od samoće do interakcije. Hvatanje ,,Esencije” nešto je za što se vrijedi boriti – kaže dvojac o novom singlu ,,Essence”.

Sastav ,,Belau” dobitnik je mađarskog ,,gremija” za najbolji album elektronske muzike za prvijenac ,,The Odyssey”. Jedna je od najobećavajućih novih grupa na evropskoj sceni. Za dvije godine zabilježili su skoro 200 nastupa u 22 zemlje.
,,Belauov” prvi hit ,,Island of Promise” zavrtio se na radio-stanicama, televizijama, nekoliko muzičkih top-lista, međunarodnim reklamama i seriji HBO-a.
Nakon što je postao mađarski broj jedan, početkom 2018, ,,Belau” je počeo da radi na novom konceptualnom albumu koji će biti šarolik poput Kariba. Biće objavljen u proljeće 2020. godine i sadržaće puno relaksiranih zvukova, egzotičnih instrumenata i organskih melodija. Nakon jedinstvenog rasprodatog koncerta sa klasičnim muzičarima u Londonu, nastavljaju evropsku turneju, pa će tako na ljeto nastupiti na ,,Primaveri”, ,,Electric Castleu” i ,,Szigetu”.
B.R.

kud duga