ART PREPORUKA

USPJEH U KANU: Ivan Marinović osvojio nagradu Krzysztof Kieslowski ScripTeast

Crnogorski reditelj Ivan Marinović osvojio je danas u Kanu nagradu za scenario koja nosi naziv po velikanu evropskog filma, poljskom režiseru i scenaristi Kšištofu Kješlovskom – Krzysztof Kieslowski ScripTeast. Priznanje mu je uručeno za film ,,Živi i zdravi” (,,Forever hold your peace”).
Projekat je predstavljen na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, gdje se, nakon finalne prezentacije projekata, učesnicima ScripTeast Workshops programa dodijeljuje ova nagrada. Projekat ,,Živi i zdravi” je dobio sredstva za razvoj scenarija i razvoj projekta na konkursima Filmskog centra Crne Gore.

ScripTeast organizuju Polish Independent Film Foundation, a program je kofinansiran od strane Creative Europe – MEDIA, Poljskog filmskog instituta, Fonda za promociju kulture Ministarstva kulture i kulturne baštine Poljske, Apple Film Production-a.
ScripTeast je program za scenariste iz centralne i istočne Evrope koji uskoro organizuje svoje 14. izdanje, a sada je otvoren poziv za prijave filmskih projekata.
B.R.
Foto: Facebook

kud duga