MAGAZIN SLAJDER

NEBOJŠA SIMIĆ U OGLEDALU: Prvi honorar dao sam roditeljima

Nebojša Simić rođen je u Baru. Rukomet je počeo trenirati u RK „Sedmerac“ u svom rodnom gradu. Nakon “Sedmerca”, karijeru je nastavio u cetinjskom „Lovćenu“ da bi 2012. godine otišao u Švedsku i nastupao za ekipu „H43“. Nakon toga dvije sezone provodi u „Malmeu“, a 2015. godine odlazi u “Kristijanštad”,u kojem doživljava najljepše i najbolje trenutke u karijeri.

Prije tri godine, momak koji trenutno brani mrežu crnogorske reprezentacije, proglašen je najboljim mladim golmanom svijeta.  Dva puta je osvojio prvenstvo Švedske, i jednom drugu ligu. Trenutno igra za klub “Melsungen” u Njemačkoj.

Sa svojih 19 godina okušao je sreću u Švedskoj, a prvi honorar, zarađen sa svega 15 godina i to u svojoj životnoj profesiji, dao je roditeljima. Veliki je filmofil, a najljepša putovanja su mu ona sa vjerenicom.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Djetinjstvo me asocira na nestašluke, igranje lopte na livadi. Podsjeća me na moju porodicu i bezbrižnost.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Naravno da se sjećam. Sa svojih petnaest godina sam zaradio prvu platu igrajući rukomet. A dao sam je u prave ruke, svojim roditeljima.

Na čemu insistirate u poslu?

– Uvijek insistiram na usavršavanju. Želim da mi svaka sljedeća sezona bude uspješnija od prethodne i da kada dođe vrijeme da se okače patike o klin mogu sa ponosom da se osvrnem na svoje uspjehe.

Koju knjigu/film biste preporučili?

– Kao velikom filmofilu uvijek mi je teško preporučiti samo jedan film. Tako da moji favoriti su ,,The Shawshank Redemption” i ,,Forrest Gump”. ,,Lord of the rings” je sjajna preporuka, kako knjiga tako i film.

Koje jelo najviše volite?

– Obožavam gambore, rakove, školjke, hobotnicu. Ironično, i nijesam neki miljenik ribe.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Za pravu ljubav potrebne je odricanje, poštovanje, istrajnost, razumijevanje, požrtvovanost i isti pogledi na svijet. A najviše sreća da nađete takvu osobu.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Gaudija, da završi Sagradu Familiu.

Putovanje koje pamtite?

– Volim da putujem i svaka destinacija na kojom sam bio je imala nešto svoje da pokaže. Najjači utisak na mene su ostavile piramide u Egiptu. Najdraže putovanje mi je bilo sa vjerenicom u Valensiji.

Pjesma Vašeg života je?

– Pjesma mog života je numera “Don't stop me now”, grupe Kvin.

 

M.S.

One Response to NEBOJŠA SIMIĆ U OGLEDALU: Prvi honorar dao sam roditeljima