PREPORUKA SPORT

DEBAKL BUDUĆNOSTI: Zvezda ima tri meč lopte za titulu

Košarkaši Budućnost Volija doživjeli su totalni krah u drugoj utakmici finala plej-ofa ABA lige i sada je pred njima nemoguća misija: pobijediti Crvenu zvezu u naredna tri meča, kako pehar ne bi promijenio vlasnika.

U uzavreloj atmosferi hale Pionir, Podgoričani su večeras odigrali katastrofalno i upisali jedan od najtežih poraza u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda je u svim elementima igre nadigrala branioca titule, a krajnjih 107:69 dovoljno govori o dešavanjima na parketu.

Tim Milana Tomića je maksimalno iskoristio prednost domaćeg terena i došao na korak od titule i plasmana u Evroligu. Prva šansa pruža im se u srijedu u podgoričkoj Morači (19.00).

Svega osam minuta trajao je otpor izabranika Jasmina Repeše u večerašnjem susretu. Pri vođstvu naše ekipe 18:17, Zvezda je napravila seriju 9:1 i sa +7 zaključila prvu četvrtinu.

Ubrzo se domaćin odlijepio na dvocifrenu zalihu, a rezultat na poluvremenu glasio je 54:38. Budućnost je u tom dijelu igre promašila čak devet slobodnih bacanja, a da pritom nije pogodila nijednu trojku.

Repeša je odlučio da promijeni plan igre u nastavku i više se osloni na šut sa distance. Nažalost, ni to nije urodilo plodom. Zvezda je rešetala iz svih pozicija, a igrači Budućnosti nisu imali nikakvu ideju kako da pariraju raspoloženom rivalu.

Zvezda je imala nekoliko raspoloženih košarkaša. Posebno se izdvojio Perperoglu sa 17 poena, 16 je ubacio Rivers, 12 Dobrić, a po 10 Beron i Odžo.

Kod Budućnosti 11 pogodaka Gordića, po 10 Bela i Barovića, koji je pet minuta prije kraja morao u svlačionicu zbog dvije tehničke greške.

Zadatak šampiona je da sada pred svojim navijačima dobije oba duela i izbori se za majstoricu.

 

Izvor i foto: Cdm