ART SLAJDER

PODGORICA: Promovisana druga sezona crnogorskog sitkoma ,,Dojč caffe”

Promocija druge sezone crnogorskog sitkoma ,,Dojč caffe” održana je sinoć u Podgorici.
Publici se poklonila autorska ekipa na čelu sa režiserom Milošem Radunovićem, scenaristom Stefanom Boškovićem, producentom i glumcem Dušanom Kovačevićem koji tumači Simona Separea, glumcem Mišom Obradovićem koji glumi Mihu The Mana, Vuletom Markovićem u ulozi Malog, Tihanom Ćulafić u ulozi Ramade, Julijom Milačić koja glumi Natali, Andreom Mugošom koja tumači Unu, izvršnim producentom Ivanom Đurovićem i kostimografkinjom Milenom Đurđić.
Režiser Miloš Radunović istakao je da je bilo vrlo zanimljivo raditi sa ekipom ,,Dojč caffea“.
– Bilo mi je super da sam kući. Podgorički humor je specifičan. Meni je ovo veoma blisko i očekujem dobre reakcije, posebno Podgoričana – rekao je Radunović, Podgoričanin koji već 20 godina živi u Beogradu.
On je dodao da su glumci talentovani i podsjetio da su gosti u ovoj sezoni ,,Dojč caffea“ Hristina Popović, Rale Milenković, Ornela Vištica, Slavko Labović, Milutin Mima Karadžić, Anđelka Prpić i drugi.
Dušan Kovačević kazao je da ova sezona ima mnogo novih stvari i da su napredovali u dosta segmenata.
– U ovom vremenu kada, i na žalost našu i na žalost naše djece, svašta se podmeće po televiziji, i kič i neukusne stvari, mi, ipak, želimo da držimo neki nivo – estetski, duhovit i na jedan način umjetnički, a opet zabavan i prijemčiv za publiku – istakao je Kovačević.
Mišo Obradović vjeruje da se sveukupna slika ,,Dojč caffea“ promijenila u odnosu na prvu sezonu.
– Sad smo kao cjelokupan tim iskusniji za neke stvari, tako da očekujem da smo napravili ozbiljan napredak. Miloš (Radunović) je klasični Zabjelčanin, tako da razumije dosta dobro našu potrebu i to gdje smo mi htjeli da odvedemo ,,Dojč“ i on je sam nadogradio i režijom i uplivom u sam scenario, tako da, to nam je veliki plus. Vule Marković odlično se snašao u novoj ulozi sa nama dvojicom i mislim da će da bude najveće iznenađenje u ovoj sezoni – smatra Obradović.
Vule Marković istakao je da je dao sve od sebe ,,u momentu i u prilici koja je to nudila“.
– Ovdje nije klasični podgorički humor u pitanju, ovo je univerzalna komedija, iščašena, pomjerena – kazao je Marković.
Kostimografkija Milena Đurđić rekla je da u ovoj TV seriji ima  novina.
– Novi je režiser sa svojom vizijom ove simpatične urbane i duhovite priče. Kostimografija mora to na adekvatan način da isprati, pa uz konsultacije sa scenaristom i scenografom mislim da se to na dobar način i čini. Koliko je tekst serije duhovit, utoliko i kostimografska rješenja moraju da doprinesu građenju komične simpatične atmosfere sitkoma – kazala je Đurđić.
Producentkinja Radija-televizije Crne Gore Saška Vojvodić kazala je da je misija RTCG, pored ostalog, i da zabavi, ,,da podstaknemo na smijeh, ali i da se zapitamo kada iza tog osmijeha ostane tišina.“
– ,,Dojč caffe“ se na jedan vrlo humorističan, dovitljiv način bavi međuljudskim odnosima, ljubavnim, prijateljskim, porodičnim – jednom riječju ljudskim sudbinama koje dijelimo svi, i mi u Crnoj Gori i oni van nje. Zbog toga ovu priču, odnosno ovaj serijski program smatramo univerzalnim projektom – kazala je Vojvodić, dodavši da je komedija situacije jedan od najsloženijih televizijskih formata za realizaciju i da je drugi serijal ,,Dojč caffea“ pokazao ozbiljan iskorak u autorskom, produkcionom i tehničkom kvalitetu.
Da sve ovo što su sagovornici rekli novinarima nije ,,prazna priča“, uvjerili su se gosti koji su sinoć bili u prilici da vide jednu od 16 epizoda, a koja će za javnost biti prikazana na kanalu RTCG u subotu, 9. marta, od 20.05 sati. Naziv epizode je ,,Preskoči pitanja i sve stepenice“ i, sudeći po smijehu posjetilaca, biće ovo još jedna serija koja će osvojiti srca gledalaca. Specijalna gošća u ovoj epizodi je Hristina Popović čije će srce pokušati da osvoje Simon Separe, Miha The Man i Mali.
Pored premijere prve epizode, Edo Abdović je otpjevao uživo,uz pratnju sastava ,,Spotlight“, pjesmu ,,Čežnja“ koja će krasiti uvodnu špicu druge sezone. Prikazan je i spot za ovu numeru sa kadrovima iz serije ,,Dojč caffe“.
Lijepo druženje nastavljeno je uz zvuke sastava ,,Spotlight“.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga