BILI SMO MODA

HOTEL HILTON PODGORICA: Održan seminar šminkanja “Laza Master Class”

U organizaciji salona Beauty Point Hilton Podgorica i šminkerke Nine Andrijašević, večeras je u hotelu Hilton održan seminar poznatog srpskog make up artista Dušana Lazića – “Laza Mater Class”.

Cilj ovog seminara, kako je kazao Lazić, jeste da se izgradi novi pogled na šminkanje, ali i da se objasni značaj ulaganja u šminku, pravilan odabir boja, proizvoda i izgleda.

-Tema Master Class-a je prvenstveno da motivišem zainteresovane  koji dođu da me slušaju, i da im dam neki novi pogled na šminkanje, ulaganje u šminku, pravilan odabir proizvoda, kao i izgleda za određenu situaciju i određenu ženu. Nije presudno važno koliko ćete šminke da stavite na lice, već šta ćete da odaberete i na koga da primijenite. To je suština Master Class-a i nešto na čemu sam ja izgradio filozofiju o šminkanju, pa to smatram presudnim za napredak u poslu. Današnji čas posvećen je šminkanju koje ne bih podijelio na noćni i na dnevni izgled, već prije na šminku za žene koje vole da se šminkaju, i one koje su u situaciji da moraju da se našminkaju a ne vole šminku. To je podjela koja je za današnje vrijeme prikladnija- pojasnio je Lazić.

On je istakao da se u Crnoj Gori sve više posvećuje pažnja izgledu i make up-u, te da ovim seminarima nastoji da usmjeri ljude koji su otvorenog uma, i da ih inspiriše.

– Ovo je moj drugi Master Class u Podgorici, i uvijek osluškujem kako ljudi  reaguju. Master Class usmjeravam na ljude koji su otvorenog uma, sposobni i raspoloženi da prime informaciju, a ako imaju informaciju, onda da se inspirišu. Prosto sam uvidio da kako vrijeme odmiče, kako trendovi nailaze, tako se i ljudi motivišu i žele da čuju i nauče da se šminkaju kako treba. Crnogorke su  lijepe žene i prirodno je da se interesuju za šminkanje- saopštio je Lazić.

Lazić je prvi šminker u Srbiji koji je kreirao svoj proizvod i to ruž za usne – Laza lips. On je istakao da je upravo karmin sinonim kompletne šminke, i da na njegovanoj koži karmin, maskara i malo rumenila može biti dovoljno za kompletan izgled.

-Oduvijek je karmin sinonim kompletne šminke, to je nešto najlakše i najbrže što možete nanijeti na lice, a da odate utisak da ste kompletno sređeni. Na njegovanoj koži karmin, maskara i malo rumenila može biti dovoljno za kompletan izgled. Karmin je proizvod koji najčešće koristim, i to mi je omiljeni make up proizvod. Ima široku primjenu, pa se može stavljati i na obraze i kapke – poručio je Lazić.

Na ovom seminaru, Lazić je skenuo pažnju i na značaj njege kože lica i kose, ističući da je najaktuelniji trend uredna kosa i njegovano lice, i da bez obzira na trenutnu modu, prirodan izgled i zemljani tonovi su uvijek u trendu.

– Uvijek je najaktuelniji trend čista kosa i njegovano lice. Na njegovanom licu minimalna količina šminke je dovoljna da izgledate besprjekorno i blistavo. Trendovi se mijenjaju, oni nijesu primjenljivi baš toliko na komercijalno šminkanje. Prirodan izgled, zemljani tonovi, bronza, bakar, to se provlači kao ultimativni trend, a dodao bih i da su ove godine aktuelne fluorescentne boje, i jači karmini – kazao je Lazić.

On je istakao da je najčešća greška prilikom šminkanja težnja da se imitira nečiji izgled, kao i previše jake boje.

-Najčešće greške prilikom šminkanja jesu drastičan kolorit, odnosno drastično jače boje na licu, tj. kada šminkanjem dobijete kontra efekat-umjesto korekcije dobijete isticanje. Upravo ti kontrasti, jake konture, jak hajlajter ili korektor, to je najčešća greška, kao i drastična količina šminke koja se nanese na lice. Generalno, velika greška je i to što djevojke često pokušavaju da imitiraju nečiji izgled, odnosno da “liče” na neki osobu, jer na taj način anuliraju svoj izgled i svoju ljepotu- upozorava Lazić.

On kaže i da naviše voli da radi sa djevojkama koje imaju pravilne crte lica.

Dodao je i da ima u planu i proizvodnju novih make up proizvoda, kao što su olovke za usta, a poslije i drugi kozmetički proizvodi.

Za ovaj  Master Class vladalo je veliko interesovanje, a naredni će biti organizovani u Banjaluci, a zatim i u Beogradu, 03. aprila.

D.M.

Foto: B. Šekularac