ART PREPORUKA

KIC: Koncert ,,Vasil Hadžimanov banda” 7. februara, promo karte u prodaji od ponedjeljka

Vasil Hadžimanov Band održaće koncertnu promociju novog albuma ,,Lines in Sand” 7. februara u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”, u 20 sati.

Nakon velikog uspjeha prethodnog albuma „Alive“, gostovanja i turneja, brojnih međunarodnih recenzija u superlativu (čuveni američki džez magazine ,,Downbeat” ga stavio na listu najboljih albuma u 2016), Vasil Hadžimanov Band je nastavio saradnju sa američkom izdavačkom kućom ,,MoonJune Records” iz Njujorka i objavio novi album prošlog proljeća.

Album „Lines in Sand“ sadrži 12 kompozicija koje su snimljene uživo, u studiju Binta Sound i u rezidenciji njemačkog ambasadora u Beogradu. Snimanje i produkcija bili su povjereni Marku Periću, koprodukcija Vasilu Hadžimanovu, dizajn Dejanu Mandiću, a izvršna produkcija Nataši Hadžimanov. Pored Vasila i provjerene ekipe njegovog sastava koji čine Branko Trijić – gitara, Miroslav Tovirac – bas, Peđa Milutinović – bubanj, i Bojan Ivković – perkusije/scat vokal, gosti na albumu su mladi saksofonista Rastko Obradović, i vokalni solisti Dean Bowman i Marta Hadžimanov.

Na koncertu u KIC-u sa bendom Vasila Hadžimanova nastupiće saksofonista Rastko Obradović.

O albumu LINES IN SAND

Za svoj drugi album (Lines In Sands) u izdanju MoonJune Records, Vasil Hadžimanov je iznio u punom sjaju sav svoj talenat kao kompozitor, aranžer i izvođač. Sposoban da sintetizuje svoje etničke korijene sa potresnim dozama roka, R&B, fanka, avangarde, psihodelije, transa, elektronike i još mnogo toga, Vasilov bend ubrzava svoju igru stvarajući izuzetno varničav i strastven muzički hibrid koji prevazilazi kategorizaciju. Naglašavajući vatrene improvizacije, nizove sikopa u tečnoj organskoj igri, Vasil i njegove maestralne kolege daju ovom albumu posebnu snagu i kreativnost. Vasilovo izvođenje na klavijaturi je raskošano i vrhunsko u okviru proširenih performansa briljantnih po sadržaju, koncepciji i kohezivnosti. Album je svjež i dinamičan: sa sažetim fokusom i izvođenjem kojemu pripada duševnost, uvjerenje i inventivnost. Potpuno angažovan, ovaj rad je suštinski za ljubitelje odličnih klavijatura, bogatih tekstura i avanturističkih zvučnih ekskurzija, ali i kompaktnog ansambla. Nepretenciozan u izlaganju muzičkog materijala, orijentisan na groove, koji je predstavljen i na njihovom prethodnom albumu za ,,MoonJune Records” 2016, označen pod nazivom ,,Alive” (sa inovativnim njujorškim saksofonistom Dejvidom Binijem) – album ,,Lines In Sands” ima svega po malo – veoma je ambiciozan poduhvat, svjedoči o balkanskoj legendi i bendu na impresivnom vrhuncu.

Napominjemo u okviru KIC-ove promotivne akcije prvih sto ulaznica će se od 14. januara moći kupiti po cijeni od 5 eura, a nakon toga cijena ulaznice će biti 7 eura. Za ulaznice koje se prodaju po promotivnoj cijeni ne vrši se rezervacija.

kud duga