ART PREPORUKA

CNP: Objavljen januarski repertoar

Foto: Duško Miljanić

Januar je u Crnogorskom narodnom pozorištu obilježio Božićni koncert, koji je održan 4. januara u 20 sati na Velikoj sceni, a na kome je nastupio vokalni ansambl ,,Singidunum” iz Srbije. Nakon dvije godine pauze, Crnogorsko narodno pozorište je, u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, nastavilo 19 godina dugu tradiciju održavanja koncerata povodom božićnih praznika, a prvi Božićni koncert je održan 20. decembra.

Januarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta čine predstave: “Bure baruta”, “Šćeri moja”, “Učene žene”, “Ekvincijo”, “Istraga”, “Samoubica”, “Revizor”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Ženidba”, “Urnebesna tragedija” i “Očevi su grad(ili)”.

Najnovija produkcija CNP-a, kultna drama Dejana Dukovskog „Bure baruta“ u režiji Dejana Projkovskog na repertoaru je 14. i 15. decembra.
18. januara publika će imati priliku da pogleda komad „Šćeri moja“ Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, a 19. januara Molijerove „Učene žene“ u režiji Jagoša Markovića.
Predstava „Ekvinocijo“ Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića biće izvedena 21. januara, „Istraga“ Aleksandra Radunovića u režiji Stefana Sablića 22. januara a „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ Iva Brešana u režiji Luke Kortine 24. januara.
25. januara na repertoaru je višestruko nagrađivana „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića, a 26. januara autorski projekat Borisa Liješevića „Očevi su grad(ili)“.
Publika će 28. januara imati priliku da pogleda Gogoljevog „Revizora“ u režiji Veljka Mićunovića, 29. januara Gogoljevu „Ženidbu“ u režiji Egona Savina a 30. januara Erdmanovog „Samoubicu“ u režiji Veljka Mićunovića.
U saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti 23. Decembra, pod dirigentskim vo]stvom Grigorija Kraska.

U saradnji sa Ambasadom Narodne Republike Kine, 17. januara će na Velikoj sceni CNP-a u 20 sati biti izveden perfomans plesne trupe Gansu.

Rezervacija i kupovina ulaznica za aktuelne programe moguća je u internet prodavnici na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

kud duga