ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Portal ,,Art mozaik” pjesničkom večeri proslavio prvi rođendan

Podgorički portal ,,Art mozaik”, osnivača i urednika Dragana Lekovića, povodom prvog rođendana, sa KIC-om ,,Budo Tomović” priredio je večeras divno pjesničko veče u Multimedijalnoj sali KIC-a.
Dvanaest perspektivnih pjesnika iz Crne Gore upoznalo je publiku sa svojim radom, pročitavši po jednu pjesmu.
Veče je otvorio Danilo Lompar.
– Zahvaljujem svima u ime poezije i u ime ,,Art mozaik” što ste došli večeras – rekao je Lompar odrecitovavši pjesmu ,,Probudi se za nas”.
Valentina Šuković-Šaranović, čija prva zbirka poezije će uskoro biti objavljena, odabrala je za ovo predstavljanje pjesmu ,,Ispruži dlanove”.
– Dobro veče svima. Slavljeniku srećan rođendan, a i nama koji smo zastupljeni u ,,Art mozaiku”. Draganu dajemo podršku – rekao je Srđan Leković, odrecitovavši pjesmu iz buduće zbirke.
Lejla Kašić poželjela je da bude još mnogo ovakvih pjesničkih večeri u organizaciji ,,Art mozaika” i predstavila se pjesmom ,,Ne sjećam se trenutka”.
Bojana Maraš odabrala je pjesmu ,,Ti spavaš sad”.
Rodoljub Ćorić, čija će zbirka uskoro biti objavljena, odrecitovao je pjesmu ,,Ako te ikada sretnem”.
– U ,,Art”-u smo svi zastupljeni i svi se volimo naći tamo – rekla je Nataša Žurić, a za ovo veče izabrala je pjesmu ,,U tvojim očima bogovi ćute”.
Ljubica Petrović-Kosor predstavila se pjesmom ,,Tapkaroš”.
Jovana Maraš odrecitovala je pjesmu ,,I dan-danas”.
Marija Dragićević zahvalila je Lekoviću na podršci koju je pružio mladim stvaraocima, kazavši stihove pjesme ,,Ponoćna”.
Danijela Jokić, koja priprema prvu zbirku za objavu, odlučila se večeras za pjesmu ,,Nedeljom”, zahvalila Lekoviću za podršku i poželjela mu puno sreće u radu.
Veče je zatvorila medijatorka večeri Tanja Rađenović-Stanojević pjesmom ,,Novembrom k njoj”.
Osnivač i urednik portala ,,Art mozaik” Dragan Leković za MNE magazin nakon večeri kazao je da je veoma zadovoljan kako je protekla proslava, a zadovoljan je i dosadašnjim radom ,,Art mozaika”.
–  Imamo ozbiljno talentovane ljude. Sajt je izuzetno posjećen, što me posebno raduje jer znači da sam uspio u onome što sam htio od početka, a to je da ljudi se edukuju i da im bude interesantno – rekao je Leković za MNE magazin.

,,Art mozaik” kao neprofitan sajt osnovan 11. novembra 2017. godine u cilju promovisanja i njegovanja različitih oblasti umjetnosti. Tako na ,,Art mozaiku” mjesto nađu i članci o književnosti, muzici, filmovima, slikarstvu i filosofiji. Takođe, na sajtu se objavljuju autorska djela, potom poezija i proza kako afirmisanih tako i neafirmisanih autora i autorki. Do sada je u organizaciji osnivača sajta, Dragana Lekovića, i drugih ljubitelja književnosti održano nekoliko pjesničkih večeri koje su imale veoma dobar odziv publike. Dragan Leković svojim radom na sajtu trudi se da umjetnost predstavi na jednostavan način širim masama. Jedini kriterijum je umjetnička vrijednost sadržaja. U proteklih godinu objavljeno je 4.600 tekstova vezanih za kulturu i umjetnost.
Tekst i foto: B.R.

kud duga