PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Tumbaković objavio spisak za mečeve sa Srbijom i Rumunijom

Selektor seniorske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u našem nacionalnom timu za mečeve sa Srbijom i Rumunijom u UEFA Ligi nacija, piše FSCG.

Na spisku selektora Tumbakovića nalaze se golmani: Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd); obrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija), Risto Radunović (Astra, Rumunija); vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Darko Zorić (Čukarički, Srbija), Luka Mirković (Budućnost), Asmir Kajević (Čukarički, Srbija), Deni Hočko (Famalikao, Portugal); napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Republika Koreja) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

– Opredijelili smo se za igrače koji su dio reprezentacije već duži vremenski period. Želimo da ovaj ciklus utakmica, koji traje tri mjeseca, završimo sa grupom igrača koja predstavlja čvrstvo jezgro reprezentacije. Nemamo prostora za eksperimentisanje i traženje nekih novih igrača, za tako nešto ćemo priliku čekati u narednom periodu. Ovog puta ne možemo bez povreda pa će ovaj spisak sigurno pretpjeti izmjene. Gotovo sigurno ne možemo da računamo na Jovetića koji se još nije oporavio od povrede… Nadamo se da će se na tome zaustaviti – rekao je selektor našeg nacionalnog tima.

Tumbaković ističe da „sokoli“ moraju odigrati mudro protiv Srbije i dati sve od sebe u duelu sa Rumunijom.

– Kroz ove dvije utakmice možemo da dobijemo sve ili da ne dobijemo ništa. Moramo biti mudri, odigrati pametno u Beogradu protiv selekcije Srbije. Nakon tog duela očekuje nas meč sa Rumunijom u kojem moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat – dodao je Tumbaković.

Naša najbolja selekcija pripreme za posljednja dva meča u UEFA Ligi nacija počinje u nedjelju, 11. novembra u 18:00 sati treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG.

Utakmica 5. kola UEFA Lige nacija između Srbije i Crne Gore igra se u subotu, 17. novembra na stadionu „Rajko Mitić“ sa početkom u 15:00 sati. Tri dana kasnije „sokoli“ će na Gradskom stadionu u Podgorici od 20:45 sati igrati duel sa reprezentacijom Rumunije.

Izvor i foto: FSCG