ART PREPORUKA

KONCERT KIC POP HORA: ,,Bez dileme – antifašizam” sjutra u Danilovgradu

Nakon serije od osam spektakularnih koncerata u Podgorici i Nikšiću projekat KIC pop hora „Bez dileme – antifašizam“ nastavlja sa nastupima, ovog puta u Danilovgradu.

Svi zainteresovani moći će da uživaju u partizanskim i antifašističkim pjesmama KIC pop hora sa gostima, na glavnom danilovgradskom Trgu 9. decembar, sjutra sa početkom u 19 sati.

Antifašistički repertoar obuhvatiće oko 20 pjesama među kojim su: ,,Bilećanka”, ,,Crveni makovi”, ,,Ciao bella”, ,,Kaćuša”, ,,Ide Tito preko Romanije”, ,,Oj, đevojko drugarice” i druge, a koje će KIC pop hor izvesti pod dirigentskom palicom dirigenta prof. Saše Barjaktarovića.

Gosti koncerta su pjevačice Andrijana Božović i Renata Perazić, kao i folklorni ansambl KIC-a ,,Budo Tomović”.

Projekat ‘,,Bez dileme antifašizam’’ nastao je kao inicijativa KIC pop hora, NVU ,,Kutak’’,  KIC-a ,,Budo Tomović’’ i Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore. Muzički urednik projekta je prof. Saša Barjaktarović, a direktorica i menadžerka projekta mr Snežana Burzan. O njegovoj ogromnoj popularnosti i uspjehu govori i to, da osim što se za svaki nastup tražila karta više, KIC pop hor je za seriju spektakularnih i dirljivih koncerata, dobio krajem maja ove godine Povelju Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi.

 

kud duga