MODA PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO, 26, 27. i 28. JUL: Na festivalu mode Balestra, Grimaldi, ,,House of hend” i LaQuan Smith

Na internacionalnom modnom festivalu ,,IFF Porto Montenegro” koji se po prvi put organizuje u Porto Montenegru 26, 27. i 28. jula revije će predstaviti Renato Balestra iz Italije, ,,House of hend” sa Sheikhom Hend Al Qassami (UA), LaQuan Smith (USA) i Antonio Grimaldi (ITA).

To je danas najavila Vesna Mandić, vlasnica agencije ,,Fabrika” koja je organizator događaja.

-,,IFF Porto Montenegro” će okupljati poznate modne kreatore, modele, uticajne ličnosti iz svijeta mode, lokalne, regionalne i internacionalne medije, predstavnike svjetskog džet-seta…sa ciljem da Porto Montenegro svake godine, zadnjeg vikenda jula, bude svjetska modna destinacija- kazala je Mandić.

PR Porto Montenegra Danilo Kalezić, smatra da je kraj jula pravo vrijeme za održavanje ovakve manifestacije.

– Događaj će se održati na ekskluzivnom i potpuno renoviranom prostoru – Sinhro liftu. Riječ je o monumentalnom zdanju  na više od 2000 kvadratnih metara. Važno je da naši stanari i gosti imaju priliku da prisustvuju ovakvom događaju – kazao je Kalezić.

PR menadžerka hotela ,,Regent”, Elena Ljiljanić, kazala je da su ponosni što su glavni partner u ovom projektu.

-Ovaj događaj je sjajna prilika da ugostimo dizajnere i sve one koji će biti dio ove modne priče. Takođe, odlična je prilika i za naše goste koji će prisustvovati revijama – kazala je Ljiljanić i dodala da je ova modna manifestacija ujedno i potvrda pozicioniranja Crne Gore na modnoj i turističkoj mapi.

,,Internacionalni modni festival Porto Monenegro 2018” biće svečano otvoren 26.jula izložbom skica Renata Balestre iz Italije koja će trajati do 2.avgusta.

Druge večeri, 27.jula, biće predstavljene dvije revije. Najprije modna revija kuće ,,House of hend” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa kolekcijom DEMI couture i kreatorkom Sheikhom Hend  Al Qassami, a potom i modna revija LaQuan Smitha iz Amerike sa kolekcijom prikazanom na poslednjem NYCFW-u.

Festival će biti zatvoren 28.jula revijom visoke mode Antonija Grimaldija iz Italije koji u Porto Montenegro dolazi sa kolekcijom koja će premijerno biti  prikazana 2.jula na Nedelji visoke mode u Parizu.

Svi kreatori će lično biti prisutni na revijama, a Renato Balestra na otvaranju.

Mn.M.

Foto: B.Šekularac

 

 

One Response to PORTO MONTENEGRO, 26, 27. i 28. JUL: Na festivalu mode Balestra, Grimaldi, ,,House of hend” i LaQuan Smith