DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Pronađeno 120 grama marihuane u školskom dvorištu

Ilustracija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u sklopu planskih aktivnosti obilazaka škola i nadzora školskih dvorišta, kod dva lica pronašli opojnu drogu marihuanu težine oko 60 grama, dok su nekoliko dana prije toga kontrolom jednog lica pronašli i oduzeli još 60 grama marihuane.

Službenici Stanice policije za javni red i mir CB Podgorica su naime, 11. juna, u sklopu planskih aktivnosti obilazaka škola i nadzora školskih dvorišta, realizovali operativnu aktivnost i u dvorištu jedne osnovne škole u Podgorici, kontolom N.C. (19) i L.Đ. (19) pronašli i oduzeli staklenu teglu sa pvc kesicama sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 60 grama. Ova lica predata su inspektorima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje, a državni tužilac je naložio vještačenje oduzete materije, saopšteno je iz MUP-a.

Nadalje, službenici CB Podgorica su, 8. juna, u ulici Mila Radunovića, izvršili kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao N.T. (19). Tom prilikom službenici CB Podgorica su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 60 grama. Opojna droga i lice predati su Odsjeku radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se protiv N.T. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici CB Podgorica će nastaviti sa aktivnostima obilaska škola i školskih dvorišta, drugih lokacija na kojima se okuplja mlađa populacija, kao i ostalih lokacija za koja postoje saznanja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja koji su u vezi sa narkoticima, navodi se u saopštenju Uprave policije.