NAŠE PRIČE

KLAUS MAJNE, SCORPIONS ZA MNE MAGAZIN: Časovnik otkucava unazad i vrijeme je za vjetar promjene

Foto: mysanantonio.com

Grupa ,,Scorpions”, nakon više od 50 godina postojanja, odsviraće sjutra prvi koncert u Srbiji, u beogradskoj ,,Štark areni”.
Ekipa MNE magazina bila je danas na konfereciji za novinare koja je upriličena tim povodom. 
Skoro je 30 godina od pjesme ,,Wind of change” i albuma ,,Crazy world”, kako je naziv i ovogodišnje turneje, pa smo, poigravši se riječima, pitali pjevača Klausa Majnea ,,Odakle vjetar promjene duva u današnjem svijetu?”.
– Nadamo se, ako se osvrnemo, iz pravog pravca. Vrijeme je, nadam se, za mlade naraštaje da opet pronađu bolji život. Prije manje od 30 godina, sa okončanjem Hladnog rata, želimo da gledamo u pozitivnu budućnost ispunjenu mirom. Ovdje se više radi o odvajanju umjesto o ujedinjenju i izgradnji budućnosti ispunjene mirom za našu djecu i generacije poslije njih. Sada časovnik otkucava unazad i vrijeme je za vjetar promjene – bio je odgovor pjevača i autora ove numere Klausa Majnea na pitanje novinarke MNE magazina.
Ovaj bend nastao je u teškim vremenima za Njemačku, pa je na pitanje ,,Kako je bilo stvarati muziku u Zapadnoj Njemačkoj te 1965. godine?”Majne kazao:
– Bili smo klinci koji se dobro zabavljaju, nadajući se da će bend trajati više od pet godina. Bilo je fantastično. Mnogo je mladih bendova počinjalo u Hanoveru, u Zapadnoj Njemačkoj, kada i mi, jer smo uvijek bili inspirisani engleskom i američkom muzikom. Bilo je tu toliko odličnih bendova kao što su ,,Beatles”-i, ,,Stones”-i, ,,The Who”, ,,The Kings”, ,,Led Zepellin” i drugi. Sanjali smo da jednoga dana možemo živjeti taj san.
Bojana Radonjić