ART SLAJDER

CITY GROOVE 1, 2. i 3. JUNA: U Podgorici nastupaju Simple minds, Stereo MC’s, Josipa Lisac, Vatra, KIC pop hor…

Četvrto izdanje festivala ,,City Groove” dočekaće na Stadionu malih sportova u Podgorici velikane poput ,,Simple minds”-a, ,,Stereo MC’s”-a, Josipe Lisac, ,,Vatre”, ,,KIC Pop hora”, ,,Autogenog treninga”, Mr. Lekke, Darija Nunjeza i ,,The Cube guys”-a, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.
– Trudili smo se da napravimo dobar program. Ovakvi sastavi ne dolaze svaki dan ni u jednu zemlju, pa ni u Crnu Goru. Ne dozvolite da budete na 500 ili pet kilometara od jednog takvog spektakla jer se to tako brzo neće ponoviti – rekao je direktor festivala City Groove Dragan Bulajić.
Ulaz za prvo veče, 1. juna, je besplatan. Od 21 sat nastupiće Mr. Lekka, Dario Nunjez i ,,The Cube guys”.
Druge večeri, 2. juna, karta će koštati deset eura, a od 21 sat nastupiće ,,KIC pop hor”, ,,Vatra”, Josipa Lisac i ,,Stereo MC’s”.
Treće veče, 3. juna, od 21 sat nastupiće ,,Autogeni trening”, dok će ,,Simple minds” održati puni koncert od 120 minuta. Cijena ulaznice za fan pit iznosiće 15 eura, a za ostali dio stadiona 10 eura.
Fan pit, zbog interesovanja posjetilaca iz inostranstva za koncert grupe ,,Simple minds”, jeste ujedno i novina festivala, a novost je i ta da će se karte prodavati i online, putem sajta citygroove.me. Prodajna mjesta biće još u T- centrima u Podgorici, Nikšiću i Budvi i na Gigstix lokacijama. Karte će biti prodavane i na ulazu u festival.
Zbog velikog interesovanja fanova ,,Simple minds”-a iz inostranstva, direktor festivala Dragan Bulajić apelovao je da se karte kupe na vrijeme. Ulaznica je validna, dodao je, samo sa fiskalnim blokom.
Budžet je, otkrio je Bulajić, bio 450.000 eura za ovo izdanje.
Producent festivala Balša Vojičić rekao je da će i ove godine produkcija biti na svjetskom nivou, te da ,,Simple minds” donose svoju opremu. Scenski i vizuelni efekti, dodao je on, biće na najvišem mogućem nivou. Ove godine ići će u skladu sa go green sistemom.
Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković-Vukčević istakla je da je ovaj festival čedo ove gradske Uprave.
– Veoma smo ponosni na tu ideju, realizaciju i uspješnu saradnju sa agencijom. Manifestacija je izraz naše kulturne politike kojom se hoće njegovati urbani muzički zvuk, samim tim i određeni stil u ovoj umjetnosti i ponuda u ukupnoj, bogatoj, raznovrsnoj aktivnosti po pitanju i kulture i turizma našeg glavnog grada – rekla je Savković-Vukčević.
PR menadžerka Elektroprivrede Crne Gore Eleonora Albijanić rekla je da je Elektroprivreda prepoznala kvalitet ovog festivala.
– Nadamo se da će i ove godine, kao i svih do sada, Stadionom malih sportova strujati dobra energija i da će sve proći kako je to bilo do sada – kazala je Albijanić.
Ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Crnogorskom Telekomu Jelena Radonjić-Đurković podsjetila je da ova kompanija drugu godinu zaredom podržava ovaj festival.
– Crnogorski Telekom tradicionalno podržava muziku i kulturu zato što želimo da našim korisnicima, osim pružanja vrhunskih telekomunikacionih usluga, pružimo i nešto više, mogućnost da dožive nešto zaista uzbudljivo i što će, koristeći digitalne tehnologije i naše usluge podijeliti sa drugima u skladu sa našim sloganom ,,Podijeli doživljaj”. Vjerujem da će na City Groove-u ove godine, kao i prethodnih, biti puno toga za pamćenje i dijeljenje – rekla je Radonjić-Đurković.
Ona je dodala da će se u kompaniji potruditi da obezbijede određeni broj besplatnih karata, te da će o tome biti više riječi u narednom periodu.
B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga