ART PREPORUKA

ART: Bulatović i Nikčević 19. marta nastupaju na beogradskom ,,Guitar art festivalu”

Duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević 19. marta u 21 sat održaće koncert u velikoj sali Doma Omladine u Beogradu, na jednom od najznačijih svjetskih festivala ,,Guitar Art”-u. U pratnji gudačkog orkestra i perkusionista iz Beograda gitaristi će predstaviti autorsku muziku i promovisati sedmi CD ,,Balkan, Mediteran, Orijent”, koji je objavio PGP RTS.

Na ovom koncertu će premijerno predstaviti i nove autorske kompozicije, inače snimljene i do sada izvođene samo za dvije gitare, a sada uz pratnju gudačkog orkestra i perkusija. Program koncerta sadržaće 20 kompozicija. U njima se prožimaju uticaji različitih muzičkih pravaca, od klasike i flamenka, preko savreme muzike (pop i rock), do tradicionalne muzike Crne Gore.

Takođe, crnogorski gitaristi učestvovaće u radu internacionalnog žirija takmičenja, te održati majstorske radionice učenicima i studentima gitare.

Ovogodišnji, devetnaesti ,,Guitar Art Festival”, između ostalog, obilježiće koncerti velikih svjetskih zvijezda Dulse Pontes i ,,Assad Brothers”-a.

kud duga