ART PREPORUKA

SJUTRA VEČE: “Ženidba” na Velikoj sceni

Predstava „Ženidba“, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Egona Savina, u koprodukciji sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom biće izvedena u ponedjeljak 19. februara u 20 sati na Velikoj sceni.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju uradila je Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća a scenografiju Vesna Popović.

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Dejan Ivanić, Varja Đukić, Nikola Perišić, Gojko Burzanović, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Olivera Vuković, Stevan Radusinović i Radmila Čolić.

Akcija ,,Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište” traje do kraja februara i podrazumijeva 50% popusta na sve ulaznice za predstave CNP-a. Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici lično ili pozivom na broj 078/111-075. Cijena ulaznice je 2,5€.

-Predznak savremenog svijeta su slobode. Sloboda izbora, sloboda govora, sloboda odlučivanja, sloboda misli, sloboda djelovanja, sloboda u užem smislu, sloboda u širem smislu.. Slobode kao množina na uštrb, nekad nužno potrebne Slobode kao jednine. Sve te slobode predstavljaju kvazipobjedu u borbi protiv konvencija i stereotipa kojima se čovjek želi ograničiti. Ova predstava progovara o toj borbi, o gušenju pojedinca u normama i okovima društva, o sputavanju vlastite prirode i pokušaju šablonskog života, licemjerju kao nužnosti takvih odluka, osnosno oslobađanju od tih stega i cijeni koja se usput plaća. Cijeni slobode – rekla je o predstavi dramaturškinja Stela Mišković.

kud duga